Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου το πόρισμα για τα μπλακ άουτ στη Ρόδο

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου το πόρισμα για τα μπλακ άουτ στη Ρόδο

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου το πόρισμα για τα μπλακ άουτ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 464 ΦΟΡΕΣ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, στην Αθήνα με τους εκπροσώπους του Δήμου της Ρόδου και στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ για διάφορα θέματα που έχει ανοιχτά στο νησί με προεξάρχον βέβαια αυτό των μπλακάουτ και δη του τελευταίου, για το οποίο το πόρισμα αναμένεται να βγει γύρω στις 20 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στη σύσκεψη μετείχαν βέβαια ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας, ενώ από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Στέφανος Οκταποδάς και υπηρεσιακά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που έθεσε επί τάπητος ο Δήμαρχος ήταν η διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και επάρκειας στο νησί, ειδικά μετά τα τελευταία μπλακάουτ που θορύβησαν την τοπική κοινωνία και δημιούργησαν πολλά προβλήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ μετέφεραν στους εκπροσώπους του Δήμου της Ρόδου ότι τα ακριβή αίτια για τα μπλακάουτ αναμένεται να φανούν από το πόρισμα το οποίο έχει ανατεθεί σε ομάδα του Πολυτεχνείου, ωστόσο το τελευταίο φαίνεται να προκλήθηκε από έναν συνδυασμό προβλημάτων.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Χθες το μεσημέρι, ο κ. Πόκκιας είχε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον Διευθυντή του Υπουργού και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, κ. Νίκο Θεοδωρίδη.

Αντικείμενο ήταν για ακόμα μία φορά το οικόπεδο της Βάρης, η παραχώρηση του οποίου στο Δήμο φαίνεται να έχει «κολλήσει» σε ένα έγγραφο. Ωστόσο αναμένεται ότι θα δοθεί υπηρεσιακή λύση.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη