Μια εξαιρετική εκδήλωση από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου

Μια εξαιρετική εκδήλωση  από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου

Μια εξαιρετική εκδήλωση από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 831 ΦΟΡΕΣ

Βραβεύθηκαν οι Βασίλης και Παντελής Κουγιός (ΒΑΠ)

Σε μία λαμπρή εκδήλωση, στην πρόσφατη πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου, βραβεύθηκε για τις επιδόσεις και τη συνεχή αναπτυξιακή της πορεία η οικογενειακή επιχείρηση ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 51 χρόνια στη βιομηχανία αναψυκτικών, έχοντας κατακτήσει ηγετική θέση στην αγορά των Δωδεκανήσων.

Η εκδήλωση του Ομίλου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της βράβευσης βιώσιμων και καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, «Βραβεία Επιχειρείν 2018», στοχεύοντας στην ενίσχυση κι ανάδειξη καλών πρακτικών στο νησί, με κριτήριο τις διεθνείς ροταριανές αξίες και αρχές. Άλλωστε ο Διεθνής Ροταριανός Όμιλος έχει θεσμοθετήσει τα «Βραβεία Επιχειρείν» ανά τον κόσμο, προκειμένου να αναδείξει το «Ηθικό Επιχειρείν» και ν’ ανταμείψει τους συντελεστές του.

«Στόχος της εκδήλωσης μας είναι η ανάδειξη καλών πρακτικών που οδηγούν στην επιτυχή συνεργασία ανάμεσα στα μέλη των οικογενειακών επιχειρήσεων, στη συνεργασία των γενεών, στη σημασία της εμπειρίας των παλαιότερων και στην επισήμανση της δυνατότητας δημιουργίας ευκαιριών στα νεότερα μέλη να εκσυγχρονίσουν τις οικογενειακές τους επιχειρήσεις. Και θεωρούμε πως τόσο η οικογενειακή επιχείρηση ΒΑΠ- Π. Κουγιός, ΑΒΕΕ, όσο και οι συντελεστές της επικεντρώνουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου Κώστας Παμπρής.

Οι κύριοι Βασίλης Κουγιός, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΒΑΠ, και ο Παντελής Κουγιός Αντιπρόεδρος και υιός του, είναι αναμφίβολα από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές προσωπικότητες της Ρόδου, αφού το όνομά τους είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Η ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ που δραστηριοποιείται πλέον κάτι παραπάνω από μισό αιώνα (η ίδρυσή της ξεκινάει το 1967), καταλαμβάνει την τέταρτη θέση των βιομηχανιών αναψυκτικών στην Ελλάδα κι αλματωδώς αναπτυσσόμενη στο χώρο της ελληνικής Μικροζυθοποιίας, αποτελεί σήμα κατατεθέν στη Ρόδο και συνολικά στην περιοχή της Δωδεκανήσου.

Στην ομιλία του ο κ. Παμπρής -για την παρουσίαση της βραβευθείσας εταιρείας- έκανε αναφορά στο ιστορικό από την ίδρυσή της έως σήμερα, τη στρατηγική και την καινοτομία που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με την καθοδήγηση του οραματιστή Προέδρου της, κερδίζοντας όχι μόνο το στοίχημα της εξωστρέφειας αλλά και μια θέση στο βάθρο των ισχυρότερων επιχειρηματιών του νομού μας.

Μετά την ομιλία του Προέδρου ακολούθησε σχετικό video για τα βήματα που έγιναν από την ίδρυση της εταιρείας έως σήμερα, προκαλώντας συγκίνηση στον κ. Β. Κουγιό, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Παμπρή, αλλά και όλα τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου για την τιμή που του έκαναν, τονίζοντας από την πλευρά του πως ό,τι κατάφερε ο ίδιος, η οικογένειά του, αλλά και όλοι οι συνεργάτες του, οφείλεται στη ροδιακή κοινωνία που στηρίζει κάθε προσπάθεια της εταιρείας.

«Χωρίς τη δική σας στήριξη, όλων των πολιτών, που ανταποκρίνονται κι αγκαλιάζουν τα προϊόντα μας, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου σας γι’ αυτή τη βράβευση, αλλά προπάντων θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλη τη ροδιακή κοινωνία που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε ο κ. Βασίλης Κουγιός στη σύντομη ομιλία του κατά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΠΑΜΠΡΗ
«Ειδικά στα χρόνια της οικονομικής κρίσης κι ύφεσης που απαιτείται μια ισόρροπη ανάπτυξη του παραγωγικού μοντέλου, είναι σημαντικό να ενθαρρύνονται και να επιβραβεύονται οι επιχειρηματίες που παλεύουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες και σε ένα μη φιλικό για το επιχειρείν περιβάλλον, όχι μόνο να διατηρήσουν όσα έχτισαν με κόπο και θυσίες αλλά και να τολμήσουν μεσούσης της κρίσης να επιχειρήσουν να αναπτύξουν και νέες δραστηριότητες. Γι’ αυτό και ο Διεθνής Ροταριανός Όμιλος έχει θεσμοθετήσει τα «Βραβεία Επιχειρείν» ανά τον κόσμο, προκειμένου να αναδείξει το «Ηθικό Επιχειρείν» και να ανταμείψει τους συντελεστές του.

Και θεωρούμε πως τόσο η οικογενειακή επιχείρηση ΒΑΠ- Π. Κουγιός ΑΒΕΕ, όσο και οι συντελεστές της επικεντρώνουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και το σπουδαιότερο εκφράζουν τις ροταριανές αξίες και αρχές για το επιχειρείν. Σκοπός του Ομίλου είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των οικογενειακών επιχειρήσεων καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει ν’ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και ειδικά σε κοινωνίες μικρής και μεσαίας κλίμακας.

Βασίλης Κουγιός: Ο Άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την επιτυχία της εταιρείας ΒΑΠ- Π. Κουγιός ΑΒΕΕ. Ένας σεμνός άνθρωπος που στη ζωή του λειτουργεί πάντα με ήθος και με ευπρέπεια. Μια προσωπικότητα, χαμηλών τόνων, που δεν ξέφυγε ποτέ από το μέτρο. Ένας εξαίρετος οικογενειάρχης κι επίλεκτο μέλος της ροδιακής κοινωνίας καθώς πέραν από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αποτελεί επί σειρά 10-ετιών τον πρωτεργάτη αλλά και την ψυχή της ομάδας μπάσκετ ΚΟΛΟΣΣΟΣ.

Δεύτερος τιμώμενος είναι ο Παντελής Κουγιός, ο πρωτότοκος υιός του Βασίλη Κουγιού. Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΙΜΠΕΡ ΑΕΒΕ κι Αντιπρόεδρος της ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΒΑΠ – ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ
1967:
Το πρώτο βήμα μιας λαμπρής πορείας. Οδός Καποδιστρίου. Μια νέα ατομική επιχείρηση ανοίγει την πόρτα της στο μέλλον. o κ. Παντελής Κουγιός, ιδρυτής και στυλοβάτης της, ονειρεύεται να την εξελίξει, να τη διευρύνει, να τη δει να μεταμορφώνεται σε ισχυρό κομμάτι της εμπορικής ζωής του τόπου. Σήμερα το ξέρουμε όλοι! Τα κατάφερε ... με το παραπάνω! Τα μετέπειτα βήματα... Μεθοδικά και σταθερά.

1975: Παρουσιάζεται η ανάγκη για μετεγκατάσταση σε νέους μεγαλύτερους και ιδιόκτητους χώρους, στην περιοχή Σγουρού Ρόδου.

1980: Υπογράφει συμβόλαιο με την Pepsico για τη διάθεση κι εμφιάλωση των δημοφιλέστατων ανά τον κόσμο αναψυκτικών Pepsi & 7UP.

1986: Ήταν η πρώτη μη πολυεθνική εταιρεία που εμφιάλωσε αναψυκτικό σε φιάλη P.E.T. στο 0,5 lt και στο 1,5 lt.

1991: Η εταιρεία μεταφέρεται σε ακόμα πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, στην Αγία Βαρβάρα Κοσκινού, ανανεώνοντας το χώρο εργασίας, αλλά και την γκάμα των προϊόντων της. Μπαίνει δυναμικά στο χώρο της παραγωγής αναψυκτικών σε κουτί 330cc, συσκευασία που το αγοραστικό κοινό ανταμείβει με το παραπάνω.

1996: Η εξέλιξη είναι ραγδαία. Πραγματοποιείται πλέον η παραγωγή εμφιαλωμένου νερού, το γνωστό και αγαπημένο σε όλους τους Ροδίτες, Απολλώνιο.

2002: Η ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ αναπτύσσεται σε δύο νέους τομείς παραγωγής στο δυναμικό της. Παραγωγή ανθρακούχου νερού στις ίδιες συσκευασίες, αλλά και παραγωγή νερού σε γυάλινη φιάλη 1lt, και σε επιτραπέζιο και σε ανθρακούχο.

2004: Ξεκίνησε η νέα μονάδα εμφιάλωσης του νερού ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα που διαθέτει τα τελειότερα μέσα για την πιο ασφαλή και ποιοτική εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ προέρχεται από τον πλούσιο σε Μαγνήσιο υδροφόρο της περιοχής Τσαΐρι. Εμφιαλώνεται στην πηγή με τις ενδεδειγμένες επιστημονικές μεθόδους σε σύγχρονες εγκαταστάσεις σύμφωνα με την ελληνική και Κοινοτική νομοθεσία. Η εταιρεία εφαρμόζει το σύστημα διαχείρισης ποιότητας κατά το πρότυπο ISO 9001/2000 καθώς επίσης και μελέτη HACCP.

2005: Παραγωγή νέου επιτραπέζιου νερού Aqua Vita στις συσκευασίες 750ml - 1Lt, γυάλινο 5 Lt - 10 Lt.

2007: Ξεκίνησε η παραγωγή των Φυσικών Χυμών VAP FRESH στις συσκευασίες των 330ml και του 1lt σε πλαστική φιάλη.

2008: Παραγωγή Μπίρας σε βαρέλι 50 lt και 30 lt .

2012: Τον Μάρτιο η γκάμα των προϊόντων VAP FRESH συμπληρώθηκε από τα προϊόντα VAP FRESH ΤΕΑ, στις συσκευασίες των 330ml και του 1lt σε πλαστική φιάλη. Παραγωγή Μπίρας σε συσκευασίες φιάλης 500 ml και 330 ml και κουτιού 330ml.

2014: Τον Οκτώβριο η εταιρεία συσκεύασε το VAP FRESH ΤΕΑ και στη συσκευασία του κουτιού των 330ml.

2016: Τον Φεβρουάριο ολοκληρώθηκε η γκάμα της μπίρας ΖΥΘΟΣ ΒΑΠ, με την εμφιάλωση στη συσκευασία του κουτιού στα 500 ml.

Κι έτσι φτάνουμε στο παρόν. Ένα παρόν που χρειάστηκε πολλούς σκληρούς αγώνες, αλλά απέδωσε καρπούς χάρη στον κ. Βασίλη Κουγιό, Πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας ΒΑΠ. Ένα παρόν που βρίσκει τη ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ στην 4η θέση των βιομηχανιών αναψυκτικών και αλματωδώς.

Όμως η δραστηριότητα της οικογένειας Β.Π. Κουγιού δεν σταματά εδώ, αλλά δίνει ένα δυναμικό παρόν με τη βιομηχανία ΛΙΜΠΕΡ ΑΕΒΕ να κάνει δυναμική είσοδο στον τομέα των γαλακτοκομικών με τα προϊόντα «ΑΠΛΩΣ». Ιδρυτής της ο κ. Παντελής Κουγιός, Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΒΑΠ. Ένα παρόν, που προδιαγράφει ένα ισχυρό μέλλον.

2017: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της νέας υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής αναψυκτικών, χυμών, τσαγιού και ανθρακούχου νερού σε συσκευασία ΡΕΤ με ετικέτα SHRING FILM, όπως επίσης και η εμφιάλωση αναψυκτικού στην νέα συσκευασία ΡΕΤ 330 ml».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου και ροταριανός Βαγγέλης Μανδρακός, εκ μέρους του Δήμου, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Σωτρίλης εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Μεσαιωνικής Πόλης Τέρης Χατζηιωάννου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελευθερία-Παρασκευή Φτακλάκη και ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγος Γρηγόριος Ρουμάνης.

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion