Χριστούγεννα στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Βάρφη, φιλοξένησε τους μικρούς του φίλους και τις μικρές τους φίλες σε ένα Χριστουγεννιάτικο Ταξίδι σε διάφορες χώρες του Κόσμου με αφορμή το βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέα Γεωργίας Χαϊδεμενοπούλου «Τα Χριστούγεννα του κόσμου». 

Μέσα από τις αφηγήσεις του βιβλίου και τις περιπέτειες των σκανδαλιάρικων ηρώων του, των Καλικαντζάρων, τα παιδιά γνώρισαν τους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων άλλων ευρωπαϊκών χωρών ενώ στο τέλος ζωγράφισαν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη Κάρτα και το Γράμμα τους προς τον Άγιο Βασίλη. Δεν έλειψαν βέβαια οι γλυκές λιχουδιές και τα τραγούδια που έδωσαν χαρά και ικανοποίηση στα παιδιά, κάνοντάς τα να συμμετέχουν με κέφι και ευχαρίστηση.

Τις ιστορίες αφηγήθηκαν ο ηθοποιός Πέτρος Μπουσουλόπουλος, η συγγραφέας και η Ομάδα του Κέντρου, ενώ συμμετείχαν με θεατρικά και χορευτικά δρώμενα οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Ρόδου Ειρήνη Μπελιγράδη, Μαρία Κουκλίτη και Έλενα Κρανιδιώτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τους γονείς των παιδιών, ο κ. Μιλτιάδης Παγκάς, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και ο κ. Νίκος Φαρμακίδης, επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας στη Ρόδο.