Χριστούγεννα στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Χριστούγεννα στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Χριστούγεννα στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 348 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Βάρφη, φιλοξένησε τους μικρούς του φίλους και τις μικρές τους φίλες σε ένα Χριστουγεννιάτικο Ταξίδι σε διάφορες χώρες του Κόσμου με αφορμή το βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέα Γεωργίας Χαϊδεμενοπούλου «Τα Χριστούγεννα του κόσμου».

Μέσα από τις αφηγήσεις του βιβλίου και τις περιπέτειες των σκανδαλιάρικων ηρώων του, των Καλικαντζάρων, τα παιδιά γνώρισαν τους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων άλλων ευρωπαϊκών χωρών ενώ στο τέλος ζωγράφισαν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη Κάρτα και το Γράμμα τους προς τον Άγιο Βασίλη. Δεν έλειψαν βέβαια οι γλυκές λιχουδιές και τα τραγούδια που έδωσαν χαρά και ικανοποίηση στα παιδιά, κάνοντάς τα να συμμετέχουν με κέφι και ευχαρίστηση.

Τις ιστορίες αφηγήθηκαν ο ηθοποιός Πέτρος Μπουσουλόπουλος, η συγγραφέας και η Ομάδα του Κέντρου, ενώ συμμετείχαν με θεατρικά και χορευτικά δρώμενα οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Ρόδου Ειρήνη Μπελιγράδη, Μαρία Κουκλίτη και Έλενα Κρανιδιώτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τους γονείς των παιδιών, ο κ. Μιλτιάδης Παγκάς, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και ο κ. Νίκος Φαρμακίδης, επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων