Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος" με το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, σεμινάριο με θέμα “Οι σφουγγαράδες της Καλύμνου και το Σφουγγάρι", για εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής. Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος" κ.κ. Ευδοκία Βουβάλη και Νίκος Παπαδόπουλος.

Προηγήθηκε το καλωσόρισμα των εκπαιδευτικών στο μουσείο, από την Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου - Παλούμπη, η οποία αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για τα σχολεία και στην ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του συγκεκριμμένου, το οποίο έχει κρατήσεις μέχρι τον προσεχή Μάιο!


Ένα εξαιρετικό κοινό εκπαιδευτικών, παρακολούθησε την παρουσίαση και έμαθε για το παραδοσιακό επάγγελμα του σφουγγαρά, τον χορό του "μηχανικού", τη νόσο των δυτών, τη φυσιολογία, την ιστορία, την επεξεργασία και τις χρήσεις του φυσικού σφουγγαριού. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος", προσέφεραν από ένα μικρό φυσικό σφουγγαράκι σαν ενθύμιο στους εκπαιδευτικούς, μαζί με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο. Τέλος, δόθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής Βεβαιώσεις Παρακολούθησης του Σεμιναρίου σ' όλους τους εκπαιδευτικούς.

Η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες της:  
Στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Δ.Σ.  και την Πρόεδρό του κ. Αναστασία Αναγνωστοπούλου - Παλούμπη, για την εμπιστοσύνη και τ θέρμη με την οποία αγκάλιασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και
Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο.