«Εις ώτα μη ακουόντων...»


Γράφει ο
Νίκος Θεοδώρου

 

Στο τέλος του  κειμένου μας με τίτλο «Χρήσιμες πληροφορίες για τα έργα δημοσίου φωτισμού με LED», που η έγκριτη εφημερίδα σας δημοσίευσε στις 6/4/2018, γράφαμε: 

«... Αξίζει να αναφερθεί ότι εάν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας μας εφαρμόσουν το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και περιλάβουν, όπως έχουν εκ του νόμου υποχρέωση και την παρούσα λύση (δηλαδή την αντικατάσταση μόνο των λαμπτήρων και όχι του συνόλου των φωτιστικών με  LED), που είναι απόλυτα συμμορφούμενη με τις διεθνείς προδιαγραφές, τα αντίστοιχα διεθνή πρότυπα και τα κορυφαία δεδομένα της επιστήμης και της τεχνολογίας, στις μελέτες και στους διαγωνισμούς για τα επικείμενα σχετικά έργα ευθύνης τους, τότε τα οφέλη που προαναφέρθηκαν θα συμβάλουν τα μέγιστα στην επίτευξη της αναγκαίας για τη χώρα ανάπτυξης και της ανάλογης για όλους μας ευημερίας.

Εάν για παράδειγμα στα άνω των 5.000 τεμαχίων φωτιστικά που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να αλλάξει με μια μέση τιμή άνω των 400 ευρώ/τμχ επέλεγε να κάνει χρήση, έστω και στα μισά από αυτά, των δικών μας προϊόντων, με μια μέση τιμή 200 ευρώ/τμχ, τότε το οικονομικό όφελος της θα ήταν άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ μόνο από το κόστος κτήσης τους.  

Το όφελος αυτό θα προσαυξανόταν από την κορυφαία εξοικονόμηση ενέργειας που τα προϊόντα μας (δηλαδή οι μοναδικοί παγκοσμίως λαμπτήρες LED ειδικού σκοπού που παράγουμε) παρέχουν πιστοποιημένα, το εγγυημένο και άμεσο τοπικό “after sales service”, τη μείωση του περιβαλλοντικού κόστους διαχείρισης των φωτιστικών που δεν αποσύρθηκαν και τα αναπτυξιακά οφέλη που παρέχει στην τοπική οικονομία η εγχώρια τεχνογνωσία και παραγωγή σε συνδυασμό με την αύξηση της τοπικής απασχόλησης.

Από τότε μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας ζήτησε να του πούμε κάτι περισσότερο. Όλοι παραμένουν, κατ’ επιλογή τους,  άσχετοι με το αντικείμενο του οδοφωτισμού με LED και των  παραμέτρων του, που είναι το πρωτεύον, και   αρκούνται σε ιδιοτελείς επικοινωνιακές κοκορομαχίες.

Όλοι συνεχίζουν να σπέρνουν τους ανέμους  των σκοπιμοτήτων τους αδιαφορώντας για τις θύελες που προκαλούν  στο τόπο και στους ανθρώπους του...
Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να συνεχίσει να πιστεύει ότι θα αλλάξουν;