Πρέπει να λυθούν άμεσα τα θέματα υγείας στη Νότια Ρόδο

Πρέπει να λυθούν άμεσα τα θέματα υγείας στη Νότια Ρόδο

Πρέπει να λυθούν άμεσα τα θέματα υγείας στη Νότια Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 413 ΦΟΡΕΣ

Το υπόμνημα της Επιτροπής Αγώνα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στη Νότια Ρόδο, ένα θέμα που χρονίζει, υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του προχθές το βράδυ.

Το θέμα ήρθε στη συνεδρίαση από αναβολή και ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη ενώ παρέστησαν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα.
Ξεκινώντας ο Δήμαρχος είπε ότι τα θέματα της δημόσιας υγείας στη Νότια Ρόδο μας έχουν απασχολήσει εδώ και πολλά χρόνια, έχουν προηγηθεί συναντήσεις, συγκροτήθηκε επιτροπή και έχουν συζητήσει και με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ για τα προβλήματα σχετικά με το ασθενοφόρο.

Ανέφερε, ακόμη, ότι σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον προϊστάμενο του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, κ. Τσουμπλέκα, του είπε ότι τη νέα περίοδο θα έρθουν τέσσερα νέα ασθενοφόρα, οπότε ένα μπορεί να σταθμεύει στο Γεννάδι, όπως και δεκαπέντε άτομα προσωπικό.
Είπε, επίσης, ότι το υπόμνημα της Επιτροπής Αγώνας τους κοινοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου και το φέρνουν για τρίτη φορά στη συνεδρίαση του δ.σ.

Με το θέμα έχει ασχοληθεί τα τελευταία δύο χρόνια και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα Ζωάννου, η οποία αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι τώρα και συγκεκριμένα ότι δύο φορές έχουν κληθεί για το θέμα της ιατρικής περίθαλψης στο Κ.Υ. Γενναδίου ενώ μίλησε για την αγωνία που ζουν οι Πρόεδροι εκεί. Από την πλευρά τους-είπε η Αντιδήμαρχος-απευθύνθηκαν σε όλους αλλά ό,τι έχει γίνει είναι από τον εθελοντισμό των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και μέσα από τις δομές του Δήμου προσπαθούν να καλύψουν κάποιες ανάγκες, όπως η νοσηλεύτρια στο Κ.Υ. Καλυθιών, ωστόσο η δυναμική είναι μικρή.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Παλαιολόγου ο οποίος είναι συντονιστής από πλευράς του Δήμου αφού προέρχεται από τη Νότια Ρόδο, περιέγραψε και εκείνος την κατάσταση και τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Δήμο ενώ καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης. Πρότεινε, μάλιστα, να εκδοθεί ένα ψήφισμα με αυστηρό μήνυμα προς το Υπουργείο.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Βατίου κ. Βασίλης Καλαποδάκης, μίλησε για ένα τεράστιο πρόβλημα και είπε ότι οι Πρόεδροι έχουν κάνει συνάντηση με όλους αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Εκείνο που ζητούν είναι να ισχύσει ό,τι προβλέπεται στο ΦΕΚ για το πολυδύναμο ιατρείο ενώ συναντήσεις έχουν κάνει και με τους ξενοδόχους της περιοχής και γενικά μετέφερε την αγωνία των κατοίκων.

Ο κ. Φραζής από την Επιτροπή Αγώνα μίλησε για μία τραγική κατάσταση. «Δεν αντέχουμε άλλο να χάνουμε ανθρώπινες ζωές», είπε και τόνισε ότι ένα επείγον περιστατικό χρειάζεται άμεσα νοσηλευτή, γιατρό ειδικευμένο και ασθενοφόρο άμεσα και όχι να έρθει από τον Αρχάγγελο ή την Πυλώνα. Η λύση είναι να προσληφθούν άμεσα νοσηλευτές, διασώστες του ΕΚΑΒ και ειδικευμένοι γιατροί αφού οι αγροτικοί γιατροί, που επίσης δεν υπάρχουν, είναι βοηθητικοί. «Εμείς νιώθουμε απομονωμένοι μέσα στη Ρόδο», τόνισε ακόμη και ανέφερε ότι ζητούν από το δ.σ. να υιοθετήσει το υπόμνημά τους και να ζητήσει από το Υπουργείο άμεσα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις ώστε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση το Κ.Υ. Γενναδίου.

Από πλευράς του δ.σ. όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν να υιοθετηθεί το υπόμνημα ενώ ο κ. Πότσος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είπε ότι και η Υγεία είναι μία παροχή που έγινε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας