Διαφωνεί με την ονοματοδοσία ΑΧΕΠΑ  η πρόεδρος στήριξης Καρκινοπαθών

Τη διαφωνία της για το ενδεχόμενο ονοματοδοσίας της Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου σε «Ογκολογική ΑΧΕΠΑ» εκφράζει με επιστολή της στη «Ροδιακή» η πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κ. Μαρία Κρητικού.

Στην επιστολή της σημειώνει συγκεκριμένα:
«Κ. Διευθυντά,

Μετά από δημοσιεύματα και δηλώσεις των μελών της  ΑΧΕΠΑ, που δημιουργήθηκαν στα Μ.Μ.Ε, σχετικά με τις βλέψεις και επιδιώξεις της εν λόγω οργάνωσης να μετονομάσει την ογκολογική μονάδα του Γ.Ν.Ρ.  σε ογκολογική ΑΧΕΠΑ, δηλώνω ευθαρσώς την αντίθεσή εμού προσωπικά από τη θέση της προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ρόδου, αλλά και όλων των μελών-εθελοντών-χορηγών και φίλων του Συλλόγου μας.

Χωρίς καμία πρόθεση να υποτιμήσω το έργο της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, που έχει στο ενεργητικό της πολλές δωρεές και προσφορές προς τον Υγειονομικό τομέα της χώρας, ξεκάθαρα δηλώνω ότι, η ογκολογική μονάδα του Γ.Ν.Ρ είναι δημιούργημα μιας τιτάνιας προσπάθειας όλων όσων στάθηκαν δίπλα μου για την υλοποίηση αυτού του έργου, αισθάνομαι  την ηθική υποχρέωση να δηλώσω την αντίθεσή μου σε κάθε πρόθεση που έχει ως στόχο την υποβάθμισή του.

Η ογκολογική μονάδα του Γ.Ν.Ρ δημιουργήθηκε και ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους καρκινοπαθείς και έτσι θα παραμείνει».