Ξεκινούν ξανά οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στα Δωδεκάνησα

Ξεκινούν ξανά οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στα Δωδεκάνησα

Ξεκινούν ξανά οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 835 ΦΟΡΕΣ

Το πρόβλημα της αποχής των εξεταστών υποψηφίων οδηγών από τις εξετάσεις, ένα πρόβλημα που ταλανίζει ολόκληρη την Ελλάδα και έχει οδηγήσει την όλη διαδικασία των εξετάσεων σε παράλυση, εξαιτίας νομοθετικής παρέμβασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, απετέλεσε αντικείμενο πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εξεταστές, στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδ/σου της ΠΝΑΙ που συμμετείχαν μέχρι και σήμερα στις κινητοποιήσεις, στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, παρόντος και του Εντεταλμένου Μεταφορών Δωδεκανήσου, Χρήστου Μπάρδου, με σκοπό την άμβλυνση του κοινωνικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, αλλά και για τον απεγκλωβισμό των επαγγελματιών οδηγών, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το φάσμα του επαγγελματικού και οικονομικού αποκλεισμού.

Στην διάρκεια της σύσκεψης βρέθηκε κοινός τόπος μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και των εξεταστών υποψηφίων οδηγών της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν ξανά οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών, με την σχετική απόφαση που θα καλύψει την υπερωριακή απασχόληση των εξεταστών να υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου τη σήμερον και μετά από τη συμφωνία με τους εργαζόμενους – εξεταστές.

Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών είχαν επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών τον οποίον ενημέρωσαν για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της νομοθετικής παρέμβασης του Υπουργείου και ζήτησαν την παρέμβασή του, προκειμένου να υπάρξει λύση το συντομότερο δυνατόν.

Το εν λόγω πρόβλημα προέκυψε επειδή δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, που διενήργησαν εξετάσεις υποψηφίων εκτός του κανονικού ωραρίου εργασίας τους, από 1/5/2018, μετά και τις νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι οποίες έχουν οδηγήσει τους εξεταστές σε κινητοποιήσεις, για μακρό χρονικό διάστημα και το όλο σύστημα των εξετάσεων σε παράλυση.

Διαβάστε ακόμη

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα