Άποψη μαθήτριας για τη δολοφονία στην Κέρκυρα

Με αφορμή το πρόσφατο και σοκαριστικό γεγονός που συνέβη με το κορίτσι αυτό που δολοφονήθηκε από το Βορειοηπειρώτη πατέρα της στην Κέρκυρα επειδή είχε σχέση με Αφγανό..

Η μαθήτρια Φλώρα Σαρρή του 2ου Λυκείου Ρόδου «Καζούλλειο» με τον δικό της τρόπο διαδικτυακά τονίζει τη δική της άποψη,ξέροντας ότι η αγάπη δεν βλέπει χρώματα και φυλές, μόνο τα άρρωστα μυαλά της κοινωνίας, λέγοντας ότι:

Σήμερα όταν μιλάμε για ρατσισμό, δεν εννοούμε μόνο το φυλετικό διαχωρισμό, αλλά κάθε είδους διαχωρισμό που ξεχωρίζει έναν άνθρωπο από κάποιον άλλο. Θρησκευτικός ρατσισμός, σεξιστικός ρατσισμός, πολιτικός ρατσισμός είναι μερικοί από τους τύπους ρατσισμού που κυριαρχούν στην ανθρώπινη κοινωνία.

Ο ρατσισμός είναι ένα παγκόσμιο και πανανθρώπινο φαινόμενο. Είναι η αδυναμία του ανθρώπου να δεχτεί το διαφορετικό. Δεν είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι η κυριαρχία του φόβου απέναντι στη λογική.

Ο φόβος απέναντι στον ξένο, τον διαφορετικό είναι η αιτία του ρατσισμού. Λένε πως αν αποδεχτείς τον ξένο, θα χάσεις ένα κομμάτι σου. Θα προδώσεις κάποια από τα χαρακτηριστικά τα οποία σε καθορίζουν ως άνθρωπο και που εξαιτίας αυτών ανήκεις σε κάποια ομάδα.

Οπότε τον απορρίπτεις. Θέλοντας ή μη αυτός ο πατέρας, αυτός ο γονιός,αποδείχθηκε κατα πολύ κατώτερος των σύγχρονων σημερινών περιστασεων... που ίσως να προβληματιστούμε γιατί υπάρχει και ο όρος «ταμπού» που εσωκλείει στείρες έως και ανεξήγητες νοοτροπίες; Άρα ίσως και να έπεσε θύμα στείρων νοοτροπιών...