ΦΠΑ στα νησιά:  Η αδικία που  γίνεται όνειδος...

Σε ανακοίνωσή της η κ. Ελ. Φτακλάκη, υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΚΙΝΑΛ, αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση καλύπτει μια αδικία, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με μια τουλάχιστον επικίνδυνη πολιτική «κατασκευή» που συνδέει την τυχόν διατήρηση των συντελεστών αυτών στα 5 τελευταία νησιά (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κως) με τον αριθμό των προσφύγων στις υποδομές των εν λόγω νησιών, ένα μέγεθος που η ίδια η κυβέρνηση μπορεί να διαμορφώσει. Πρόκειται για δύο ζητήματα τελείως άσχετα μεταξύ τους, των οποίων όμως η συσχέτιση δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στα νησιά αυτά. 

Αυτό δείχνει την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για τα νησιά καθώς καθιστά ως «τίμημα» για τους μειωμένους συντελεστές τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης στα νησιά με φαινόμενα σαν τη Μόρια... πρόκειται για ένα ιδιότυπο «ανταλλακτικό» σχήμα που εργαλειοποιεί την ανάγκη της αναπτυξιακής δυναμικής των νησιών και την αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας των προσφύγων.

Μια τέτοια κυνική ισορροπία καταδεικνύει την έλλειψη σεβασμού και αλληλεγγύης της κυβέρνησης τόσο προς τους πρόσφυγες όσο και προς τους νησιώτες. Όσο ανθρωπιστικό όνειδος αποτελούν οι «Μόριες» που δημιουργεί η στάση της κυβέρνησης, τόσο πολιτικό όνειδος αποτελεί αυτή η επιλογή για τους συντελεστές του ΦΠΑ...».