Απάντηση του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών

Από τον σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, σε απάντηση της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 

«Αξιότιμοι κύριοι της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ,
Με επιστολή μου προς τα ΜΜΕ  δήλωσα ότι είμαι αντίθετη, σαν πρόεδρος, προς την βούληση της οργάνωσής  σας να μετονομάσει την ογκολογική κλινική του ΓΝΡ, σε ογκολογική κλινική ΑΧΕΠΑ. 

Μετά από (α) τα τεκταινόμενα στην από 12/10/2018 εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου, τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ», τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης και τον ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ, στην οποία ουδέποτε μας εδόθη απολογισμός για το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις προσκλήσεις που διατέθηκαν και

(β) από την αγορά και την τελετή παράδοσης του ιατρικού & μηχανογραφικού εξοπλισμού αξίας 15.000,00€ (δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ) στην ογκολογική κλινική του Γ.Ν. Ρόδου Ανδρέας Παπανδρέου, τα οποία φέρεται ότι συγκεντρώθηκαν από την ανωτέρω εκδήλωση, αλλά ουδέποτε αναφέρθηκε αυτό σε δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τοπικό τύπο.  

Σημειωτέον παρουσιάσθηκε αντ΄ αυτού ότι η δωρεά έγινε από το Τμήμα ΑΧΕΠΑ αποκλειστικά χωρίς ν’ αναφέρονται οι υπόλοιποι φορείς που συμμετείχαν για τη συγκέντρωση του ποσού αυτού.  Επίσης ουδέποτε κληθήκαμε να παρευρεθούμε στην εκδήλωση αυτή επισήμως, στην προσπάθεια υποβάθμισης του έργου και της συνεισφοράς του Συλλόγου μας στην δημιουργία της ογκολογικής κλινικής του Γ.Ν.Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου». 

Έπειτα από τα ανωτέρω και κατόπιν της ληφθείσας με ημερομηνία πρακτικού 28/12/2018 απόφασης του Δ.Σ του Συλλόγου μας που μεταξύ άλλων, επιθυμία των μελών συν των χορηγών και υποστηρικτών του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ρόδου στον οποίο ανήκει αποκλειστικά και μόνο η ολοκλήρωση αυτής της κλινικής, σας επιστρέφουμε τη δωρεά σας το ποσό των 1.500,00 ευρώ (χίλια πεντακόσια ευρώ) μέσω τραπεζικής συναλλαγής.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι δεν επιθυμούμε δωρεές που έχουν σαν αντάλλαγμα ηθικές αξίες, διότι η ογκολογική κλινική δεν έχει ανάγκη μόνο από χρηματικά ποσά αλλά κυρίως από ανθρωπιά.  Τα μέλη του συλλόγου μας ηθικά συμπαραστέκονται σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Η ογκολογική κλινική του Γ.Ν. Ρόδου Ανδρέας Παπανδρέου είναι έργο του Συλλόγου Στήριξης  Καρκινοπαθών Ρόδου και των υποστηρικτών του και ανήκει αποκλειστικά στους ασθενείς του Γ.Ν.Ρ ¨Ανδρέας Παπανδρέου¨.
Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να συνεχίσουμε μόνοι μας αυτό που με μεγάλο κόπο υλοποιήσαμε. 

Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τον Αρ. Λογ.  IBAN του τμήματος ΑΧΕΠΑ για την επιστροφή των χρημάτων εντός πέντε ημερών άλλως θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Το παρόν θα κοινοποιηθεί στο τοπικό τύπο και λοιπά ΜΜΕ.

Σας ευχαριστούμε 
Η Πρόεδρος
Κρητικού Μαρία
Η Γραμματέας
Καραγιάννη Ειρήνη»