Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων της Κω

Αναβλήθηκαν λόγω της αποχής των δικηγόρων της Κω, οι προγραμματισμένες για χθες υποθέσεις από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου και Κω αντίστοιχα.

Όπως είναι γνωστό, οι δικηγόροι της Κω έχουν ξεκινήσει από πριν τις γιορτές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων μεταξύ των οποίων η τοποθέτηση εισαγγελέα στο Πρωτοδικείο της Κω αλλά και το κτηριακό ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου του νησιού.

Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω κ. Μανώλης Χατζηάμαλλος, στο νησί δεν υπάρχει εισαγγελέας καθώς ο δικαστικός λειτουργός που έχει τοποθετηθεί στη θέση αυτή βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της δικαιοσύνης.

Μάλιστα  χαρακτηριστικά ανέφερε πως για τη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω μεταβαίνει στο νησί Εισαγγελέας από τον Πειραιά.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω αναφέρθηκε και στο κτήριο όπου στεγάζονται τα δικαστήρια της Κω, το οποίο αφενός είναι πολύ παλαιό και αφετέρου η κατάσταση του έχει χειροτερέψει από τον πρόσφατο σεισμό που σημειώθηκε στο νησί.

Ο κ. Χατζηάμαλλος έχει ήδη υποβάλει σχετικά υπομνήματα και για τα δύο αυτά θέματα ωστόσο δεν έχει δοθεί λύση από το αρμόδιο Υπουργείο.