Μικτές Δωδεκανήσου: Παλληκαράκια για φίλημα!

Μικτές Δωδεκανήσου: Παλληκαράκια για φίλημα!

Μικτές Δωδεκανήσου: Παλληκαράκια για φίλημα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 306 ΦΟΡΕΣ

Έξοχη εμφάνιση πραγματοποίησαν χθες οι μικτές ομάδες Παίδων και Νέων, οι οποίες σαν να είχαν… συνεννοηθεί, νίκησαν τα συγκροτήματα της Χίου με 4-0

Να τις πιεις στο ποτήρι ήταν οι μικτές ομάδες Δωδεκανήσου στα χθεσινά παιχνίδια με την ΕΠΣΔ Χίου, στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

Η αποστολή των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της ΕΠΣΔ στην τρίτη αγωνιστική υποχρέωσή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς τόσο οι Παίδες, όσο και οι Νέοι επιβλήθηκαν των αντιπάλων τους μ’ ένα άνετο 4-0, προσφέροντας κατά διαστήματα όμορφο θέαμα.

Με την τρίτη συνεχόμενη επιτυχία της, η ομάδα Κ 14 του Θεόδωρου Θεοδώρου «κλείδωσε» την πρωτιά στον 13ο όμιλο, ενώ η Κ 16 του Γιώργου Τριχιά χρειάζεται την Παρασκευή, κόντρα στη Λέσβο, έναν και μοναδικό βαθμό για να τερματίσει στην προνομιούχο δεύτερη θέση και να προκριθεί στη συνέχεια της διοργάνωσης. Κι αυτό διότι η πρώτη είναι από χθες «καπαρωμένη» από την οικοδέσποινα ΕΠΣ Κυκλάδων, η οποία διατηρεί το απόλυτο και υπερτερεί της Δωδεκανήσου σε πιθανή ισοβαθμία.

Οι Παίδες
Με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε την «μπουγάδα» η μικτή Δωδεκανήσου. Τα παιδιά του Θεόδωρου Θεοδώρου μπήκαν στο παιχνίδι με άγριες διαθέσεις και με τα τρία γκολ που πέτυχαν στο πρώτο τέταρτο χάρισαν στον εαυτό τους την πολυτέλεια να διασκεδάσουν τη συνέχεια του αγώνα, χωρίς να κουραστούν υπέρμετρα.

Στο 3’ ο Πιζάνιας απείλησε με κεφαλιά, ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν συγκράτησε την μπάλα, η οποία υπό την πίεση του Κακακιού στρώθηκε στον Σάββα που την έσπρωξε στα δίχτυα από κοντά.

Στο 13’ ο Κακακιός είδε την κίνηση του Σάββα στο δεύτερο δοκάρι, του πέρασε μία έξοχη μπαλιά από τα δεξιά και του έδωσε την ευκαιρία να «γράψει» το 2-0 με ωραίο πλασέ στην κίνηση, ενώ δύο λεπτά αργότερα και μετά από κάθετη του Καρανικολάου στην πλάτη της άμυνας, ο Πιζάνιας έκανε το 3-0 με διαγώνιο πλασέ από θέση τετ α τετ.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 73’. Ο Γιωργαλής άνοιξε το παιχνίδι στα πλάγια αριστερά για τον Σαρηγιάννη, εκείνος «σημάδεψε» το ύψος της μικρής περιοχής και ο Πιζάνιας, ο οποίος εφορμούσε κάθετα, πέτυχε, με σουτ στην κίνηση, ίσως το ωραιότερο από τα τέσσερα τέρματα του ματς.
Σημειώνεται, πως οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι.

Οι συνθέσεις:
Δωδεκάνησα:
Κάλιαρος, Λεντζάς, Σαββάκης, Σκαλέρης, Πεταυράκης, Κελόγλου (68’ Παπαχαραλάμπους), Κακακιός (68’ Πάχος), Καρανικολάου (70’ Υδραίου), Πιζάνιας, Σάββας (65’ Γιωργαλλής), Ράμος (65’ Σαρηγιάννης)
Χίος: Τζωρτζής, Καραπιπέρης (38’ Καραμούζος), Δολωμάς, Σελάμι, Μουτάφης, Αντωνίου, Ντάνος (47’ Μερέος), Αλεξόπουλος, Μαργώνης (36’ Μανωλιάς), Τζαφέρπι, Μεργές

Οι Νέοι
Τέσσερα γκολ, άλλα τόσα δοκάρια και αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες κατέγραψαν οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Τριχιά, οι οποίοι πίεσαν ασφυκτικά από το ξεκίνημα και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου απλά φρόντισαν να διορθώσουν το μοναδικό «ψεγάδι» τους, την αστοχία που δεν τους επέτρεψε να ξεφύγουν νωρίτερα από το εύθραυστο 1-0.

Το μοναδικό τέρμα του πρώτου μέρους σημείωσε στο 19’ ο Μυξολούφης, ο οποίος διαισθάνθηκε και εν τέλει εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα μετά το σουτ του Κοντού. Νωρίτερα στο 6’ η μικτή απείλησε με τον Ρουτζιέρη, η κεφαλιά του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι. Την ίδια τύχη είχε και το πλασέ που επιχείρησε, μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια, ο Κοντός στο 45’, μόνο που τούτη τη φορά υπήρχε ο καλά τοποθετημένος Αναγνώστου να πάρει το «ριμπάουντ» και να κάνει, με κεφαλιά, το 2-0.

Δέκα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Γιώργου Τριχιά «έκρυψαν» την μπάλα. Μετά από αλλεπάλληλες γρήγορες πάσες και κίνηση στον χώρο, ο Παπασταματίου υποδέχθηκε την μπάλα στα αριστερά της μεγάλης περιοχής και την έστειλε στην απέναντι γωνία με σουτ- «κεραυνό» (3-0), ενώ το «κερασάκι» έβαλε στο 64’ ο Αναγνώστου, με έξοχο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή (4-0). Η μικτή Δωδεκανήσου είχε άλλα τρία δοκάρια με τον Παπασταματίου στο 57’, τον Ρουτζιέρη στο 71’ και τον Κορνάρο στο 81’.
Οι συνθέσεις:

Δωδεκάνησα: Ήλιος (64’ Ορφανός), Συρίμης, Παπασταματίου (64’ Σαρηγιάννης), Σταματούλας, Καραμανώλης, Κότζα, Κοντός, Μαγκούλιας (56’ Κορνάρος), Μυξολούφης (56’ Θύμιος), Ρουτζιέρης, Κουλλαλί (41’ Αναγνώστου)
Χίος: Καββαδάς, Νορέτσι (56’ Ρουφάνης), Ντεντάι (56’ Μπενοβιάς), Μουτσάτσος, Δεδερές, Ντέντα (21’ Καραμανλής), Άγκο (56’ Αμπαζής), Κλαδιάς, Ψυχιάς Κακούσιος (28’ Παλάσκας), Γαντζούδης

Υπό το βλέμμα του Νικοπολίδη
Στο γήπεδο της Άνω Σύρου βρέθηκε χθες ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας Κ 21, Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος παρακολούθησε ολόκληρο το παιχνίδι της μικτής Κ 14 της Δωδεκανήσου με την αντίστοιχη της Χίου.

Ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας δεν σταμάτησε να κρατάει σημειώσεις και είναι βέβαιο, πως αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που είδε θα τον απασχολήσουν και στο μέλλον.

Αύριο η αυλαία
Τα τελευταία παιχνίδια τους για την πρώτη φάση της αναπτυξιακής διοργάνωσης της ΕΠΟ δίνουν αύριο Παρασκευή οι μικτές Δωδεκανήσου, οι οποίος αντιμετωπίζουν τις ομάδες της ΕΠΣ Λέσβου. Ο αγώνας των Παίδων θα ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι και δύο ώρες αργότερα το παιχνίδι των Νέων.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!