Αθωώθηκε Ροδίτης κατηγορούμενος για υπεξαίρεση

Αθωώθηκε Ροδίτης  κατηγορούμενος για υπεξαίρεση

Αθωώθηκε Ροδίτης κατηγορούμενος για υπεξαίρεση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 527 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 66χρονος Ροδίτης που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Η υπόθεση αφορά τη διαχείριση δύο τουριστικών καταστημάτων που βρίσκονται μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού μας, και τα οποία είχε αναλάβει με σύμβαση που υπέγραψε το 2007 ο 66χρονος να λειτουργεί και να κάνει όλες τις προμήθειες και να πληρώνει και τις υποχρεώσεις.

Ωστόσο βάσει και της έγκλησης που κατατέθηκε σε βάρος του ο 66χρονος φέρονταν να μην έπραξε όσα είχαν συμφωνηθεί αν και ελάμβανε τις εισπράξεις με αποτέλεσμα να βρεθεί κατηγορούμενος.

Έτσι τον Σεπτέμβριο του 2016 ο 66χρονος κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου εκδικάστηκε για πρώτη φορά η υπόθεση αυτή. Το δικαστήριο διέκοψε για τις αρχές Οκτωβρίου του ίδιου έτους, προκειμένου να εξετάσει όλα τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και να εκδώσει την απόφασή του.

Τελικά, πρωτοδίκως στον 66χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας (καθότι μετέπειτα προέβη σε ορισμένες πληρωμές των ποσών που του καταλογίζονται) ωστόσο κρίθηκε ένοχος για ποσό 249.671,93 ευρώ τα οποία κατηγορούνταν ότι υπεξαίρεσε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε και τη χρηματική αποζημίωση που έχει ζητηθεί.

Κατά της απόφασης αυτής ο 66χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και το δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας αποφάσισε ότι πρόκειται για αστική διαφορά και έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο