Διεκόπη η δίκη του ασφαλιστή

Διεκόπη η δίκη του ασφαλιστή

Διεκόπη η δίκη του ασφαλιστή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 827 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορείται για απάτη σε βάρος 20 συμπολιτών μας

Διέκοψε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και θα συνεχίσει στις 4 Φεβρουαρίου, την εκδίκαση της υπόθεσης του 47χρονου ασφαλιστή, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 20 κατοίκων της περιοχής μας στους οποίους φέρεται να προξένησε ζημία ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Πρωτόδικα για αυτή την υπόθεση, ο 47χρονος τον Μάρτιο του 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ εντός ενός μηνός.

Ο 47χρονος άσκησε έφεση η οποία και ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 12 Νοεμβρίου 2018, διέκοψε για τις αρχές Δεκεμβρίου και εν συνεχεία για χθες, οπότε και εξετάστηκαν άλλοι τρεις μάρτυρες. Καθώς όμως η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για τις αρχές Φεβρουαρίου οπότε και θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από πελάτες προκειμένου να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ή ομόλογα με υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημία συνολικά περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. Κατά την απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο 47χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως έχει καλύψει τα κεφάλαια αρκετών από τους παλιούς πελάτες του, ενώ σε ό,τι αφορά τα χρήματα που πήρε από την εταιρεία αλλά και από άτομα με τα οποία συναλλάσσονταν, ήταν είδος δανείου.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Ασημάκης Ασημακόπουλος και Άρης Χαραλαμπάκης, ενώ ως πολιτική αγωγή οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Ιωάννης Χαρίτος, Κώστας Χαλκιάς, Θεόδωρος Μπακράτσας και Δημήτρης Γεωργάς.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο