Ποινή κάθειρξης 6 ετών και πρόστιμο 50.000 ευρώ σε 39χρονο

Ποινή κάθειρξης 6 ετών και πρόστιμο 50.000 ευρώ σε 39χρονο

Ποινή κάθειρξης 6 ετών και πρόστιμο 50.000 ευρώ σε 39χρονο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3458 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 39χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για τη διευκόλυνση δύο Σύριων να ταξιδέψουν από την Κάρπαθο στην Αυστρία, ενώ στα «μαλακά» έπεσε ο 61χρονος συγκατηγορούμενος του!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του 61χρονου, κ. Στέφανου Καψάλη, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή. Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο επέβαλε στους δύο Σύριους ποινή φυλάκισης 7 μηνών και 3.500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Σημειώνεται πως οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, με εξαίρεση τον 61χρονο που εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του, ωστόσο όλοι δικάστηκαν κανονικά.

Η σύλληψη των διακινητών όπως επίσης και των παράνομων αλλοδαπών από τη Συρία, έγινε στις 25 Ιουνίου 2013 το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Καρπάθου στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, όταν κατά τη διάρκεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων μεταναστών, προέκυψε ότι οι δύο υπήκοοι Συρίας κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήση για Αυστρία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκαν άμεσα στο χώρο του αεροδρομίου ο 39χρονος με τον 61χρονο και διαπιστώθηκε ότι διευκόλυναν τους δύο Σύριους, προμηθεύοντάς τους με πλαστό διαβατήριο και προβαίνοντας στην έκδοση των καρτών επιβίβασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Σύριοι μετέβησαν στην Κάρπαθο από την Αθήνα προκειμένου από εκεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Σε βάρος των δύο Αλβανών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο απέδωσαν την πράξη τους στην τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους.

Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Σε ό,τι αφορά τους Σύριους και αυτοί απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους