Δεν συναινούν οι τσιγγάνοι για να φύγουν από το Καρακόνερο

Τη  συναίνεση των ΡΟΜΑ που διαμένουν στο Καρακόνερο  και είναι δημότες Ρόδου για τη μετεγκατάστασή τους στο νέο χώρο που έχει υποδειχθεί, ζητά ο Δήμος της Ρόδου, όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, κάτι όμως το οποίο στην πράξη δεν αποδεικνύεται απλό καθώς, ως γνωστόν, έχουν διατυπωθεί αντιρρήσεις από πλευράς τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, 22 νοικοκυριά ΡΟΜΑ, που είναι δημότες Ρόδου, ρωτήθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου εάν συναινούν στη μετεγκατάσταση και από αυτούς τρεις οικογένειες απάντησαν καταφατικά. Οι υπόλοιποι δεν έδωσαν τη συναίνεσή τους και επιφυλάχθηκαν ότι θα διαβουλευτούν πρώτα με τον εκπρόσωπό τους κ. Βασίλη Στηροκλέα.
Ακόμη, κλήθηκε και μία Επιτροπή από εκπροσώπους τους με επικεφαλής τον κ. Ευριπίδη Στηροκλέα που επίσης παρέπεμψε στον εκπρόσωπό τους.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο Δήμος της Ρόδου για τη μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ πρέπει να ακολουθεί τα όσα προβλέπει η Γενική Γραμματεία για τους ΡΟΜΑ και σ’ αυτήν περιλαμβάνεται και η συναίνεση που θα πρέπει να δώσουν οι ίδιοι.
Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Βασίλης Στηροκλέας, εκείνο που ζητούν είναι να υπάρξει συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Φώτη Χατζηδιάκο, και να «διαπραγματευτούν» το θέμα καθώς «δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ από το Καρακόνερο έχει ξεκινήσει πριν από εννέα περίπου χρόνια και στην αρχή της τρέχουσας θητείας το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση και υπέδειξε το χώρο στον οποίο θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές. Ωστόσο για να προχωρήσει ο Δήμος σε αυτό θα πρέπει πρώτα να έχει τη συναίνεση των ΡΟΜΑ.
Τέλος, ο κ. Στηροκλέας αναμένεται να έχει συνάντηση και να εκθέσει τις αντιρρήσεις τους στην Ειδική Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Κατερίνα Γιάντσιου.