Δεν μιλούσαν για ναρκωτικά αλλά για γάλατα και τυριά!

Δεν μιλούσαν για ναρκωτικά αλλά για γάλατα και τυριά!

Δεν μιλούσαν για ναρκωτικά αλλά για γάλατα και τυριά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3132 ΦΟΡΕΣ

Αυτό ανέφεραν στις απολογίες τους αναφορικά με τις συνομιλίες που έπιασε ο “κοριός” οι πρώτοι πέντε κατηγορούμενοι

Με τις απολογίες των πέντε πρώτων κατηγορουμένων συνεχίστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η εκδίκαση της μεγάλης υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την κωδική ονομασία «WEB OF DRUGS» που είχε εξιχνιαστεί πέρυσι το φθινόπωρο στον Αρχάγγελο.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση στην οποία κατηγορούνται 45 άτομα, ξεκίνησε να εκδικάζεται την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου (μετά από διακοπή στις αρχές Δεκεμβρίου 2018) και μετά την ολοκλήρωση των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης χθες ξεκίνησαν και οι απολογίες των εμπλεκομένων.

Πέντε άτομα κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις ενώπιον του δικαστηρίου χθες, τα οποία σε γενικές γραμμές αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται, καθώς οι τέσσερις από αυτούς παραδέχτηκαν ότι κάνουν χρήση ουσιών και πως τα όποια ναρκωτικά τα είχαν για δική τους αποκλειστικά χρήση.

Σε ό,τι δε αφορά τους διαλόγους που έχουν ηχογραφηθεί από τους αστυνομικούς και τα όσα αναφέρονται σε αυτούς, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πως δεν μιλούσαν για ναρκωτικά αλλά για άλλα πράγματα που είχαν σχέση με τις ασχολίες τους (γάλα ή τυρί) ή τις ασχολίες συγγενικών τους προσώπων!

Πιο συγκεκριμένα, πρώτος απολογήθηκε στο δικαστήριο ο 72χρονος από την Αθήνα ο οποίος φέρεται να είναι και αυτός που «τακτοποίησε» για να σταλεί το ένα κιλό ακατέργαστη κάνναβη στη Ρόδο. Ο 72χρονος παραδέχτηκε εν μέρει τις κατηγορίες αφού είπε ότι πράγματι είχε επικοινωνία με ορισμένους συγκατηγορούμενους του.

Στη συνέχεια σειρά είχε 52χρονος, ο οποίος είπε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και για λόγους υγείας εδώ και αρκετά χρόνια κάνει χρήση κάνναβης και συγκεκριμένα 7-8 τσιγάρα την ημέρα.

Ο 52χρονος αναφορικά με το ένα κιλό χασίς είπε πως πήγε για λογαριασμό συγκατηγορούμενου του (επίσης 52χρονου) να στείλει το πακέτο από το οποίο μάλιστα είχε κρατήσει και ο ίδιος περί τα 250 γραμμάρια για δική του χρήση. Για τις συνομιλίες ο 52χρονος είπε πως ουδέποτε έχει δώσει ναρκωτικά σε άλλους και πως τα όσα κατέγραψε ο «κοριός» των αστυνομικών αφορούσαν ποσότητες γάλακτος, τυριού και κρέατος που διαθέτει από την κτηνοτροφία με την οποία ασχολείται.

Αλλά και ο 52χρονος συγκατηγορούμενος του αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, δήλωσε χρήστης ναρκωτικών και μάλιστα μετανιωμένος που τόσα χρόνια πριν δεν το είχε κόψει, κάτι που έκανε τώρα που βρίσκονταν στη φυλακή.

«Μετανιώνω που δεν το έκοψα, το έκοψα στη φυλακή και δεν πρόκειται να το ξαναπιάσω αυτό το πράγμα» είπε χαρακτηριστικά ο 52χρονος απολογούμενος στο δικαστήριο, ενώ ζήτησε και συγγνώμη από τα παιδιά και την οικογένεια του.

Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες ο 52χρονος είπε πως αυτές είχαν να κάνουν με ποσότητες αλατιού που μαζεύει από αλυκές ο πατέρας του και τις μοιράζει σε γνωστούς.

Ο 52χρονος επιβεβαίωσε πως ο προηγούμενος 52χρονος και συγκατηγορούμενος του πήγε για λογαριασμό του να πάρει το δέμα με τα ναρκωτικά, ποσότητα την οποία όπως είπε επρόκειτο να κρατήσει μαζί με τον συνέταιρο, κουμπάρο και συγκατηγορούμενο του για δική τους χρήση. Μάλιστα ο 52χρονος είπε πως επειδή τσακώνονταν συχνά με τη γυναίκα του η οποία του ζητούσε να τα «κόψει» είχε ζητήσει από τον 45χρονο να κρατήσει εκείνος τα ναρκωτικά και θα τα «έπιναν» μαζί.

Αυτό ισχυρίστηκε απολογούμενος στο δικαστήριο και ο 45χρονος ο οποίος και δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται.

Τέλος, τις κατηγορίες αρνήθηκε και 40χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος και δήλωσε πως οι αστυνομικοί τον έμπλεξαν στην υπόθεση για ακόμη μία φορά χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι.
Σήμερα η δίκη θα συνεχιστεί με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση η οποία θεωρείται από τις πλέον σημαντικές που έχουν εξιχνιαστεί στην περιοχή μας, διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, οι οποίοι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες, επαφές και σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή των 7 συλληφθέντων με 271 τουλάχιστον άτομα, που κατοικούν σε όλο το νησί της Ρόδου και οι οποίοι φαίνεται να είχαν «πάρε – δώσε» με το κύκλωμα που διακινούσε τα ναρκωτικά.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά