Ομαδικά πυρά εναντίον του Ηλία Καματερού

Εντονότατες αντιδράσεις, σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, προκάλεσε η τοποθέτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Καματερού ο οποίος εξέφρασε την ...ζήλια του για την συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Καματερός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
««Με αυτήν εδώ την συμφωνία μπορώ να απευθύνομαι στους Έλληνες  συμπατριώτες μας Μακεδόνες και να τους πω: Σας ζηλεύουμε εμείς οι Δωδεκανήσιοι γιατί, έχετε εσείς πρόβλημα ασφάλειας; Εμάς στα Δωδεκάνησα πετάνε κάθε μέρα τα αεροπλάνα από πάνω δεκάδες και γίνονται αερομαχίες. Έχετε πρόβλημα με τα σύνορά σας; Και πολύ περισσότερο με τη συμφωνία τώρα που το λύνει και δεν υπάρχει καμία διεκδίκηση; Όχι, για ρωτήστε εμάς, διεκδικούν τα νησιά μας και όλο και πιο πολύ διεκδικούν περισσότερα.

Για ρωτήστε εμάς έχουμε πρόβλημα δραστηριοτήτων στην παραμεθόριο που εσείς δεν έχετε; Οι ψαράδες δεν μπορούν να ψαρέψουν, στα Ίμια αντιμετωπίζουν τα Τουρκικά πολεμικά. Πολύ θα θέλαμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες να είχαμε τη δυνατότητα όπως εσείς να έχουμε μια τέτοια γείτονα χώρα, με μια τέτοια κυβέρνηση, που να μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία ώστε να ζούμε ειρηνικά, να μην έχουμε κανένα κίνδυνο, να έχουμε καθημερινές ανταλλαγές σε όλους τους τομείς», σημείωσε ο Ηλίας Καματερός.

Η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου
Συμφωνία τύπου “Πρεσπών” η οποία  καταπατεί την εθνική πολιτική δεκαετιών της χώρας μας,  φαίνεται ότι ονειρεύεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο Αιγαίο! Η χθεσινή ομιλία του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού στη Βουλή ήταν άκρως αποκαλυπτική για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς των σημερινών κυβερνώντων!  Ο κυβερνητικός βουλευτής χωρίς  αιδώ δήλωσε ότι ...ζηλεύει τους Μακεδόνες για την συμφωνία που βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και θα ήθελε κάτι ανάλογο στη Δωδεκάνησο και στο Αιγαίο! Ο κ. Καματερός προφανώς δεν έχει ακουστά τη συνθήκη της Λωζάννης αλλά και τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την ανάγκη αναθεώρησης της σύμφωνα με τις δικές του επιδιώξεις! Δηλώσεις προκλητικές και ανιστόρητες λίγο πριν από το επίσημο ταξίδι του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην γείτονα χώρα! Τυχαίο;

Εκτός των άλλων ο βουλευτής εκθέτει ανεπανόρθωτα και την ίδια την κυβέρνηση του αφού παρουσιάζει το Αιγαίο ως ξέφραγο αμπέλι όπου οι «απέναντι» μπορούν να κάνουν ότι θέλουν! Καλούμε τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας να μας απαντήσει αν πράγματι οι «γείτονες» αλωνίζουν ανενόχλητοι στο Αιγαίο και στα νησιά μας…
Καλούμε, κυρίως, την ίδια την κυβέρνηση, να αποδοκιμάσει άμεσα τα όσα είπε ο κ. Καματερος. Σε διαφορετική περίπτωση η σιωπή θα θεωρηθεί ως συνενοχή.

Να δηλώσουμε στον κ. Καματερό ότι ευτυχώς για το Αιγαίο, ο χρόνος δεν θα επιτρέπει να το μετατρέψουν σε νέα…Μακεδονία! Οι εκλογές θα στείλουν στα σπίτια τους και τον κ. Καματερό και όλη την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και δεν θα προλάβουν να υλοποιήσουν τα ανιστόρητα και θλιβερά σχέδια τους σε βάρος του Αιγαίου και της χώρας μας!

Είσθε σοβαρός κ. Καματερέ;
Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερός προέβη σε πρωτοφανείς δηλώσεις λέγοντας ότι επιθυμεί μία Συμφωνία των Πρεσπών και για τα Δωδεκάνησα με την Τουρκία, αναφερόμενος ακόμη και στα σύνορα μας στο Αιγαίο.
Έχουμε συνηθίσει από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανεύθυνοι στα λόγια και στις πράξεις τους, αλλά οι δηλώσεις του κ. Καματερού περνούν στο στάδιο της ακραίας επικινδυνότητας για τις εθνικές μας θέσεις.

Ο κ. Καματερός, προτού προβεί στις επαίσχυντες αυτές δηλώσεις, έπρεπε να γνωρίζει τουλάχιστον τα στοιχειώδη. Δηλαδή ότι:
Η Ελλάς δεν αναγνωρίζει καμία συνοριακή διαφορά με την Τουρκία.
Η μόνη διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
Η καθημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο είναι άκρως παράνομη και αντίθετη σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.
Επίσης, ενημερώνουμε τον κ. Καματερό ότι δεν υπάρχουν Έλληνες Δωδεκανήσιοι και μη Έλληνες Δωδεκανήσιοι.

Η υπερτρισχλιετής ελληνικότητα όλων των Δωδεκανήσων δεν αμφισβητείται από κανέναν.
Ο κ. Καματερός οφείλει, για  το λίγο διάστημα που θα είναι ακόμη βουλευτής, να υπερασπίζεται τα εθνικά μας δίκαια, τα οποία καθημερινά παραβιάζονται σε θάλασσα και αέρα. Αν δεν το αντέχει αυτό, τότε τουλάχιστον οφείλει να μην εκθέτει τη χώρα μας υιοθετώντας τους παραλογισμούς και τις παράνομες πρακτικές των κυβερνήσεων της γείτονος χώρας.
Αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει ξεκάθαρα τις δηλώσεις του βουλευτή της.
Εκτός και εάν, ενόψει του ταξιδιού του κ. Τσίπρα στην Τουρκία στις αρχές Φεβρουαρίου, οι δηλώσεις του κ. Καματερού δεν ήταν τυχαίες.
ΔΗΜ.Τ.Ο. Κω
Νέας Δημοκρατίας

Νικητιάδης: Ανακαλέστε στη τάξη τον κ. Καματερό
Με αφορμή την ομιλία του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Καματερού και όσα ανέφερε κατά τη συζήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών στο Εθνικό Κοινοβούλιο σε σχέση με την Δωδεκάνησο, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερός , εκφράζοντας «συναισθήματα ζήλιας», όπως είπε, για το γεγονός ότι η Δωδεκάνησος δεν έχει μια παρόμοια συμφωνία με την Τουρκία, όπως αυτή που φέρανε για ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα Σκόπια, προφανώς δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα που οφείλει η κυβέρνηση να ανατάξει επαναφέροντας στη τάξη τον βουλευτή της.

Με τις δηλώσεις του μπροστά στο Εθνικό Κοινοβούλιο ο κ. Καματερός, δείχνει ότι, ή δεν έχει ιδέα από το διεθνές δίκαιο και τις ισχύουσες με το καθεστώς της Δωδεκανήσου διεθνείς συνθήκες, ή ότι τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία ενόψει του προσεχούς ταξιδιού του κ. Τσίπρα στη Τουρκία.
Ας ελπίσουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμβαίνει το πρώτο. Στο άμεσο μέλλον θα φανεί …
Σε κάθε περίπτωση, επειδή παρόμοιες δηλώσεις πολύ εύκολα μπορεί να αποτελέσουν κερασάκι στη τούρτα των γειτόνων μας, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει πάραυτα να ανακαλέσει στη τάξη τον Βουλευτή του. Οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι η πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης, ουδεμία σχέση έχει με όσα επιπόλαια και επικίνδυνα ταυτοχρόνως κατέθεσε ο βουλευτής της ενώπιον του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Καματερός παραλλήλως, ας σκύψει να ακούσει τη φωνή και την οργή των συμπατριωτών μας Δωδεκανησίων σε σχέση με όσα δήλωσε, και ας προσπαθήσει να ανασκευάσει τις ανήκουστες δηλώσεις του. Αυτό απαιτείται ως ελάχιστη προσπάθεια διατήρησης της υστεροφημίας του.  

Ιωάννης Παππάς: Μόνο ντροπή και ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις Καματερού
Ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη και κυρίως οργή άκουσα τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή Δωδεκανήσου του Σύριζα Ηλία Καματερού. Ο κ. Καματερός, τον οποίο ο Δωδεκανησιακός λαός τίμησε με την ψήφο του και τον  εξέλεξε να τον εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, χθες σε μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις του Εθνικού Κοινοβουλίου, στη συνεδρίαση που συζητείτο το μείζον εθνικό ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, προέβη στην ανήκουστη δήλωση ότι επιθυμεί μια Συμφωνία των Πρεσπών και για τα Δωδεκάνησα  με την Τουρκία.

Την ανευθυνότητα και την άγνοια βασικών κανόνων και αρχών του διεθνούς δικαίου την έχουμε συνηθίσει από τους βουλευτές και τα στελέχη του Σύριζα, εδώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός αγνοούσε ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα.
Στην περίπτωση του κ. Καματερού όμως έχουμε φτάσει στο στάδιο της επικινδυνότητας για σοβαρά εθνικά θέματα.  Βουλευτής και αγνοεί όλες τις ισχύουσες διεθνείς συνθήκες για τον τόπο μας, τα Δωδεκάνησα και έχει το θράσος μιλώντας μέσα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, με την ανιστόρητη και απαράδεκτη ομιλία του να ανοίγει θέματα εκ του μη όντος.

Η μόνη υπηρεσία, που μπορείτε να προσφέρετε στον τόπο μας και στα νησιά μας τους λίγους μήνες που θα είστε ακόμα βουλευτής, είναι η απόλυτη σιωπή. Σταματήστε κ. Καματερέ να μιλάτε, σταματήστε τις δηλώσεις για θέματα που  δεν γνωρίζετε και αφουγκραστείτε την  οργή και το θυμό όλων των Δωδεκανησίων, εξαιτίας των επαίσχυντων δηλώσεων σας. 
Εκτός και αν αυτές οι δηλώσεις, επαναλαμβάνω από το βήμα της Βουλής σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση, δεν ήταν τυχαίες αλλά συνδέονται με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις 5 Φεβρουαρίου στην Τουρκία.

Πείτε μας κύριε Καματερέ εκτελείτε τις εντολές που σας έδωσαν και ως πρόθυμο κομματικό στέλεχος υλοποιήσατε, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον τόπο σας, τους συμπατριώτες σας;  Καμιά ανασκευή ή προσπάθεια «μαζέματος» της απίστευτης δήλωσης σας δεν έχω δει μέχρι τώρα και για αυτό θεωρώ ότι όλοι πρέπει να ανησυχούμε πλέον πολύ σοβαρά, μήπως εσείς και οι σύντροφοί σας, στο Σύριζα, επιθυμείτε και αγωνίζεστε για μεταφορά του μοντέλου της Συμφωνίας των Πρεσπών και σε άλλες περιοχές;*
Υ.Γ. Ανατριχιάζω στο να προσθέσω τη λέξη Δωδεκάνησα.

Αντίδραση της Μ. Ιατρίδη
Η π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, με αφορμή την ομιλία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερού στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά την μυστική διπλωματία των κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά με τα Σκόπια, που οδήγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών…
Μετά τη διαβεβαίωση του κ. Κοτζιά, πριν φύγει από την Κυβέρνηση, ότι θα «λύσει» και τα ζητήματα με την Αλβανία, γεγονός που υποδηλώνει ότι και στην περίπτωση αυτή η Κυβέρνηση διεξάγει μυστική διπλωματία…

…Ήρθαν οι πρωτοφανείς δηλώσεις του κ. Καματερού στη Βουλή των Ελλήνων, οι οποίες, ουσιαστικά, υποστηρίζουν τις πάγιες και παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τα νησιά μας!
Πρώτη φορά στη Βουλή των Ελλήνων ακούγονται τέτοιες, επικίνδυνες, δηλώσεις.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, άμεσα, αν διεξάγει και με την Τουρκία μυστική διπλωματία και, κυρίως, τι σκοπεύει να διαπραγματευθεί ο κ. Τσίπρας με τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στην γειτονική χώρα.
Φοβάμαι, λοιπόν, ότι δεν είναι θέμα του κ. Καματερού. Είναι θέμα Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!»

Δήλωση της Ελευθερίας Φτακλάκη
Ο κοινοβουλευτικός λόγος πρέπει να είναι πάντα μετρημένος, μελετημένος και τεκμηριωμένος. Αλλά πάνω από όλα πρέπει να διατυπώνεται προς την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Η χθεσινή δήλωση, από το βήμα της Βουλής, του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα κ. Η. Καματερού δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πληροί καμία από αυτές τις προδιαγραφές. Η πρόταση (και ευχή!!!!) του για αξιοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως υπόδειγμα για την επίλυση και των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο είναι εγκληματικά επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο καθώς ενέχει την έμμεση πλην σαφή αναγνώριση τουρκικών αξιώσεων για θέματα οπως π.χ. η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, η ΑΟΖ, το Καστελλόριζο, κλπ.

Αλήθεια ο κ. Καματερός θέλει να τεθούν αυτά τα θέματα ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Τουρκία;Ανατρέπεται δηλαδή όλη η στρατηγική της χώρας τα τελευταία πενήντα χρόνια στο ζήτημα αυτό; Αγνοεί ο κ. Καματερός τις ρυθμίσεις του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας οι οποίες δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις και μάλιστα ζητά να τεθούν οι θέσεις αυτές στην ίδια μοίρα αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης με μια χώρα που μέχρι και σήμερα αρνείται να κυρώσει τη Συνθήκη των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας;
Δεν έχουμε εμείς οι Δωδεκανήσιοι ανάγκη τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας αρκεί. Το ζητούμενο είναι εαν η κυβέρνηση, την οποία ο κ. Καματερός στηρίζει με την ψήφο του θέλει να την εφαρμόσει!!!!

όσο για την αποστροφή του λόγου του, με την οποία απευθήνθηκε στους Μακεδόνες, λέγοντας ότι τους ζηλεύει που έχουν τη Συμφωνία των Πρεσπών για τη ρύθμιση των θεμάτων τους, εκτιμώ πως μια απλή βόλτα σε οποιαδήποτε περιοχή της Μακεδονίας (είτε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είτε στο πιο απομακρυσμένο ορεινό χωριό) θα τον πείσει για το εάν οι Μακεδόνες συμφωνούν μαζί του ή όχι και για το πόσο άστοχη και εκτός πραγματικότητας υπήρξε η τοποθέτηση του.
Θα έκλεινα λέγοντας «κρίμα» αλλά δεδομένης της σημασίας των κυβευμάτων θεωρώ ορθότερο να πω "ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!

Στέφανος Ι. Δράκος: Για το Αιγαίο ΔΕΝ θα μιλήσετε ΠΟΤΕ!
Οι κατάπτυστες δηλώσεις βουλευτή Δωδεκανήσου της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προσβάλλουν τη νοημοσύνη και την ύπαρξη των Ελλήνων πολιτών και ειδικότερα των Δωδεκανησίων. Προκαλούν οργή.
Αποκαλούν τους Σκοπιανούς Μακεδόνες εντός της Βουλής των Ελλήνων, αναγνωρίζουν ξεδιάντροπα την άνευ όρων προσφορά του ονόματος της Μακεδονίας σε μία ξένη χώρα, ενώ ονειρεύονται αντίστοιχες συμφωνίες (που μόνο εκείνοι ξέρουν τι θα περιλαμβάνουν) για τα Δωδεκάνησα.

Η απερχόμενη κυβέρνηση και οι απερχόμενοι βουλευτές της, ΔΕΝ νομιμοποιούνται να μιλούν, αλλά ούτε και να εκπροσωπούν τα Δωδεκάνησα. Έχουν από καιρό απολέσει τη λαϊκή εντολή.
Στην κυβέρνηση που ξεπούλησε την Ελλάδα και τους Έλληνες, μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Η έξοδος.
Για το Αιγαίο ΔΕΝ θα μιλήσετε ποτέ. Δεν θα το επιτρέψουμε εμείς.
#sdrakos #OloiMazi.

Απάντηση του προέδρου της νεολαίας των ΑΝΕΛ Νίκου Διακομιχάλη στις δηλώσεις Καματερού
Κύριε Καματερέ θα σας πρότεινα να προσέξετε ιδιαιτέρως τι έυχεστε για τα Ελληνικά νησιά.
Όχι κ. Καματερέ εγω δεν εύχομαι για τα νησιά μας να υπογραφεί μια συμφωνία αντίστοιχη με αυτή των Πρεσπών.
Οχι κ. Καματερέ οι παράλογες και ανιστόρητες διεκδικήσεις και απαιτήσεις κάποιων γειτόνων, δεν είναι λόγος για να υπογράφουμε σιγά σιγά την παράδοση της Πατρίδας μας.
Οχι κ. Καματερε δεν θέλω οι κάτοικοι από το Καστελόριζο να πηγαίνουν «απέναντι» για γιατρούς, ψώνια, κτλ. Θέλω να φτιαχτούν υποδομές στα δικά μας νησιά και να δωθούν κίνητρα ωστε να γεμίσουν ξανά τα νησιά μας ζωή.

Όχι κ. Καματερέ ο κόσμος δεν σας έστειλε στη Βουλή για να πείτε ότι ο ακρίτας Νησιώτης μπορεί να πάει να εξυπηρετηθεί «απέναντι» αφού απο την Αθήνα απέχει 30 ώρες…
Δεν ξέρω σε τι κόσμο ζείτε, αλλά να σας ενημερώσω πως η Ελλάδα ήταν πάντα ανοιχτή σε συνεργασίες με τους γείτονες. Οι γείτονες όμως είχαν πάντα απαιτήσεις επι των Ελληνικών εδαφών.
Αν δεν αντιλαμβάνεστε τη βαρύτητα των λεγόμενων σας και προτιμάτε να βγάζετε έναν εθνικά επικίνδυνο λόγο μόνο και μόνο για να κάνετε πολιτική αβάντα στο κόμμα σας αλλά και να είστε αρεστός στην ηγεσία του. Τότε μάλλον δεν έχετε καταλάβει τη σημαντικότητα  της θέσεως που κατέχετε.
Σας καλούμε να αναδιατυπωσετε καθως αδυνατώ να πιστέψω οτι μιλάτε για συμβιβασμούς.