Στο Χαραλάμπειο γηροκομείο  τα πουλιά και τα αστέρια του Οδηγισμού

Ένα πολύ όμορφο πρωινό Σαββάτου πέρασαν τα πουλιά και τα αστέρια του Σώματος Ελληνικού οδηγισμού του τοπικού τμήματος Ρόδου, που συναντήθηκαν με τους φιλοξενούμενους του Χαραλάμπειου γηροκομείου Ρόδου.

Τα δεκάδες παιδιά, γεμάτα ενθουσιασμό και με περισσή αγάπη, προσέφεραν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στους περίπου 25 φιλοξενούμενους του γηροκομείου. Μαζί, έπαιξαν όμορφα παιχνίδια όπως bingo και άλλα επιτραπέζια, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα, φρόντισαν να παίξουν ένα παιχνίδι γνωριμίας προκειμένου όλοι να γνωριστούν μεταξύ τους. 

Τα πουλιά και τα αστέρια, τραγούδησαν και χόρεψαν οδηγικά τραγούδια, γεγονός που άρεσε ιδιαίτερα και στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου, στους οποίους μάλιστα δεσμεύτηκαν οτι θα επαναλάβουν την επίσκεψη αυτή, προκειμένου να συνεχίσουν τα... παιχνίδια τους αλλά και να φτιάξουν παρέα μια χειροτεχνία!

Οι φιλοξενούμενοι του Χαραλάμπειου, έλαβαν ένα πολύ όμορφο χειροποίητο αναμνηστικό γούρι, φτιαγμένο απο τα χέρια των στελεχών του τοπικού τμήματος, ενώ μάλιστα, τα στελέχη παρέμειναν εκεί έως ότου τους σερβίρουν το μεσημεριανό τους.

Αμφότερες οι δύο πλευρές, τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού αλλά και οι φιλοξενούμενοι του Χαραλάμπειου γηροκομείου, δεσμεύθηκαν πως θα συναντηθούν σύντομα ξανά προκειμένου να περάσουν αντίστοιχα εποικοδομητικό χρόνο.

Άλλωστε ο εθελοντισμός και προσφορά είναι μέρος της οδηγικής ζωής των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, γεγονός που αποδεικνύουν έμπρακτα όποτε και όπως μπορούν.