Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στο Βενετόκλειο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη αιμοδοσία που οργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων,  το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 1ου Λυκείου Ρόδου και η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου Ρόδου την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 στο σχολείο.

Συμμετείχαν μαθητές της Γ' Λυκείου, καθηγητές του σχολείου και γονείς.

Οι μαθητές  γνώρισαν τη χαρά και την ικανοποίηση της προσφοράς  συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε μία πράξη αγάπης  που ως γνωστόν τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα δεν παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.

 Οι εθελοντικές  δράσεις τέτοιου τύπου αποτελούν  αίτημα και ανάγκη των καιρών μας ως αντιστάθμισμα στην κυριαρχία της τεχνολογίας, της ηθικής κατάπτωσης και του εγωισμού διότι προωθεί την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη συνύπαρξη.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών του Βενετοκλείου Λυκείου θέλουν να εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους στα παιδιά που συμμετείχαν  στην εθελοντική αιμοδοσία, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για την άψογη συνεργασία και όλους όσοι βοήθησαν ή  συμπαραστάθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο στη δράση αυτή.