Σεμινάριο μελισσοκομίας για αρχάριους στη Ρόδο

Σεμινάριο μελισσοκομίας για αρχάριους και νέους μελισσοκόμους θα υλοποιηθεί από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου «Η ΚΥΨΕΛΗ» σε συνεργασία με το «ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» το διάστημα 6 έως 24 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, που παραχωρεί τις εγκαταστάσεις της.

Τα θέματα που θα αναλύσουν στο σεμινάριο έμπειροι εκπαιδευτές είναι:
• Η κυψέλη, η κοινωνία της μέλισσας, μελισσοκομικός εξοπλισμός
• εγκατάσταση μελισσοκομείου
• μελισσοκομικοί χειρισμοί
• ασθένειες
• αξιοποίηση των προϊόντων της μέλισσας
• ποιοτικός έλεγχος μελιού
• επιδοτήσεις – ενισχύσεις μελισσοκόμων κ.α.

Το Σαββατοκύριακο 23 -24 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί Διημερίδα Μελισσοκομίας με τη συμμετοχή του Πασχάλη Χαριζάνη, καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι μελισσοκόμοι, αρχάριοι και έμπειροι.

Το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Μελένια Βραδιά με την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου.

 


Οι εκδηλώσεις αυτές (Σεμινάριο αρχαρίων, Διημερίδα, Μελένια Βραδιά) εντάσσονται στην πρωτοβουλία “ΡΟΔΟΣ – Μήνας Μελισσοκομίας 2019”  η οποία επαναλαμβάνεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια και απευθύνονται τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ερασιτέχνες μελισσοκόμους, αλλά και στους φίλους του πολυτιμότερου εντόμου στον κόσμο, της μέλισσας.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης & Κατάρτισης» που υλοποιεί το «ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς», θα γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.katartisi-pnai.gr

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου, κ. Νίκο Μελισσουργό, τηλ. 22410-48200.