Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του 27χρονου κομμωτή

Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του 27χρονου κομμωτή

Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του 27χρονου κομμωτή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1379 ΦΟΡΕΣ

Χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η εκδίκαση της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας ενός 27χρονου κομμωτή από τον συνέταιρό του.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου βρίσκονται τρία άτομα, ο 34χρονος Έλληνας με καταγωγή από την Αλβανία, συνέταιρος του παθόντος, και δύο ακόμα Αλβανοί ηλικίας 29 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για συνολικά δεκατρία αδικήματα μεταξύ των οποίων σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας, προμήθεια ναρκωτικών, οπλοχρησία, ψευδορκία και απειλή!

Η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση του 27χρονου αλλοδαπού από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου φέρεται να έγινε η απόπειρα δολοφονίας και συνεχίστηκε με την εξέταση του ξαδέλφου του, οπότε και διεκόπη για σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 34χρονος, τον Δεκέμβριο του 2017, αφού σχεδίασε και "παρήγγειλε" την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου συνέταιρού του, προμήθευσε - για το σκοπό αυτό - τους φυσικούς αυτουργούς και συνεργούς του με πιστόλι και σιγαστήρα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" που διατηρούσε κομμωτήριο, έγινε συνέταιρος με έναν πλούσιο υπερήλικα Έλληνα πρώην ξενοδόχο του νησιού μας, που είχε έναν 27χρονο βαφτισιμιό από την Αλβανία και τον έκανε και εκείνον συνέταιρο. Κάποια στιγμή, ο πλούσιος συνέταιρος φέρεται να έδωσε συνολικά 400.000 ευρώ σε μετρητά στον 34χρονο κομμωτή με καταγωγή από την Αλβανία, να τα φυλάξει στο χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης. Εκείνος εν αγνοία του συνέταιρού του άρχισε να τα υπεξαιρεί και να τα χρησιμοποιεί για τον δικό του πολυτελή βίο.

Έτσι, θέλησε κάποια στιγμή να βγάλει από τη μέση τον βαφτισιμιό του συνέταιρού του να μείνει μόνο με τον πλούσιο νονό του συνέταιρος και σκηνοθετώντας τη ληστεία όχι μόνο να δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων αλλά και σταδιακά να βγάλει εντελώς από τη "μέση" και τον πλούσιο Έλληνα νονό του 27χρονου Αλβανού.

Έτσι στις 15 Ιανουαρίου 2018 βραδινές ώρες, ο 29χρονος Αλβανός, με το πιστόλι που του έδωσε ο κομμωτής, πυροβόλησε, τον 27χρονο βαφτισιμιό, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, χωρίς να πετύχει το σκοπό του, καθώς το όπλο υπέστη εμπλοκή.

Ως συνεργός στην πράξη αυτή κατηγορείται ο 27χρονος Αλβανός.
Σημειώνεται ότι, οι κατηγορούμενοι σε προηγούμενο χρονικό σημείο είχαν προβεί σε τηλεφωνικές απειλές προς τον 27χρονο και δολιοφθορά οχήματος που χρησιμοποιούσε.

Ακολούθως, με τη βοήθεια των συνεργών του, ο 34χρονος φέρεται να "σκηνοθέτησε" ένοπλη σε βάρος του ληστεία, καταγγέλλοντας ψευδώς ότι άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, τη Δευτέρα του Πάσχα του 2018 τον ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλου, μέσα σε επαγγελματικό του χώρο και αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το περιεχόμενο, διέφυγαν πυροβολώντας για εκφοβισμό. Μάλιστα τη «ληστεία» σε βάρος του την κατήγγειλε ο ίδιος το βράδυ της 9ης Απριλίου 2018 καλώντας στην Άμεσο Δράση (100) της αστυνομίας!

Επιπρόσθετα, ο 34χρονος κατηγορείται ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2017 έως και τον Απρίλιο του 2018 προμηθεύτηκε με 544 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβη, 47,4 γραμμάρια κοκαΐνης και γεμιστήρα πολεμικού όπλου, τα οποία τοποθέτησε - "φύτεψε" στην κατοικία των δυο συνέταιρών του, για να τους ενοχοποιήσει.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο