Επιφυλακτικός με τα διαθέσιμα ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Ρόδου Σ. Διακοσταματίου

Επιφυλακτικός με τα διαθέσιμα ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Ρόδου Σ. Διακοσταματίου

Επιφυλακτικός με τα διαθέσιμα ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Ρόδου Σ. Διακοσταματίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 453 ΦΟΡΕΣ

Επιφυλακτικός ως προς τη σκοπιμότητα που δίνεται παράταση μέχρι τα τέλη Ιουνίου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, εμφανίστηκε χθες, σε δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου της Ρόδου, κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Καταρχήν, ενημέρωσε ότι δόθηκε μία παράταση μέχρι τα τέλη Ιουνίου αλλά δεν δίνονται λεπτομέρειες αν θα συνεχιστεί από την ΚΕΔΕ η διαδικασία της προσφυγής στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης αυτής ή θα δοθεί λύση με νομοθετική πρωτοβουλία, μια και αυτό προέκυψε με νόμο το 2015 στον οποίο δεν ήταν ξεκάθαρο αν ενέπιπταν οι ΟΤΑ. Αυτό επανήλθε με Υπουργική απόφαση στις αρχές του χρόνου και τώρα δίνεται μία αναστολή εκτέλεσης μέχρι τον Ιούνιο.

Ο ίδιος, πάντως, θεωρεί ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί το ζήτημα διότι δεν αλλάζει κάτι μέχρι τον Ιούνιο, απλά μεσολαβούν οι εκλογές για τους Δήμους. Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες, οι Δήμοι, και ο Δήμος της Ρόδου, θα απευθύνουν ερωτήματα ώστε να τους δοθούν απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. «Διότι αν είναι μετά τον Ιούνιο να επανέλθει η υπουργική απόφαση τότε τι νόημα έχει. Ας το κάνουν και από τώρα. Φαντάζομαι ότι το νόημα είναι ότι μεσολαβούν εκλογές και θα γίνει το σύστημα δυσκίνητο», είπε ο κ. Διακοσταματίου.

Εξήγησε, ακόμη, ότι τώρα η κυβέρνηση δεν κάνει λόγο για τα πλεονάζοντα χρήματα όπως παλιά αλλά για το σύνολο των διαθεσίμων. Σύμφωνα με τον ίδιο, με την προηγούμενη διαδικασία που δεν έγινε ποτέ, έπρεπε οι Δήμοι να δικαιολογήσουν ένα ποσό που θα κρατούσαν στο ταμείο για τα καθημερινά, μισθοδοσία κτλ. και το υπόλοιπο να το βάλουν στην ΤτΕ. Όμως, τώρα μιλάνε για το σύνολο των διαθεσίμων. Δηλαδή, ό,τι χρήματα έχουν οι Δήμοι στο ταμείο τους θα πρέπει να φύγουν από τους λογαριασμούς των τραπεζών που τα έχουν σήμερα και να πάνε στην ΤτΕ. Και μετά πρέπει να κάνουν προγραμματισμό και να καταθέσουν αίτημα, να εγκριθεί αυτό από την ΤτΕ, να περάσουν τα χρήματα σε έναν λογαριασμό που θα κρατήσουν σε μία από τις τράπεζες και να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι Δήμοι.

Και είπε κλείνοντας, είπε ο Αντιδήμαρχος:
«Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής: Η παράταση δίνεται ώστε να ετοιμαστεί μία διάταξη νέα που θα έρθει να θεραπεύσει την προηγούμενη ή δίνεται απλά μία παράταση λόγω των επικείμενων εκλογών; Αν δεν έχω αυτή την απάντηση δεν μπορώ να τοποθετηθώ περαιτέρω. Γι’ αυτό, κατά την άποψή μου, πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ και αν αλλάξει κάτι τότε ν’ αποσυρθεί».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο