Μετέωρη παραμένει ακόμη η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Στο… περίμενε βρίσκεται ακόμη η Ρόδος σε ό,τι αφορά την τακτοποίηση του ζητήματος λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, καθώς δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα καμία λύση από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα η εταιρία να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα!

Όπως είναι γνωστό το καταστατικό της έληξε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, και είναι φυσικό να υπάρχει αγωνία για την τύχη της, αφού το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με το θέμα, παρά το ότι πέρασαν μήνες, από τότε που είχε ζητηθεί η παρέμβασή του.

Συγκεκριμένα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση γύρω από το ζήτημα παρά το επείγον του θέματος, με αποτέλεσμα η εκκρεμότητα να παραμένει όσο δεν κατατίθεται η νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δώσει ανάσα ζωής στην εταιρία και παράταση του καταστατικού του.

Μάλιστα στην αγωνία των εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, των τοπικών αρχών και όλου του νησιού έρχεται να προστεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και η αγωνία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου η οποία συνεργάζεται στενά με την εταιρεία και έχει τεράστια βοήθεια στο έργο της.

Και η Πυροσβεστική Υπηρεσία λοιπόν βρίσκεται σε αναμονή καθώς θα πρέπει να κάνει τον προγραμματισμό της για τη θερινή περίοδο, και μία ενδεχόμενη παύση λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα αφήσει πίσω της ένα μεγάλο και σοβαρό κενό που θα πρέπει να βρεθούν τρόποι καλυψής του.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο όταν είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση στην Αθήνα για το θέμα υπήρξε θετικό κλίμα, και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η υπόθεση θα τακτοποιηθεί. Όμως αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχει εμπλοκή, γι΄αυτό και δεν προωθείται η νομοθετική ρύθμιση που θα λύσει το πρόβλημα.

Μάλιστα κάποιοι εκτιμούν ότι υπάρχει εσκεμμένα καθυστέρηση ώστε να προκηρυχτούν εκλογές και έτσι να λυθούν τα χέρια του υπουργείου για να μην προχωρήσει στην τακτοποίηση της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή ο χρόνος κυλά και δε φαίνεται λύση στον ορίζοντα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη μια νέα συντονισμένη αντίδραση από όσους εμπλέκονται στη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, πριν είναι αργά και πριν η εταιρεία που προσφέρει έργο εδώ και 15 χρόνια έχει άδοξο τέλος.

Σημειώνεται ότι στην εταιρεία απασχολούνται περίπου 70 εργαζόμενοι (σε Ρόδο και Κω) για διάστημα πέντε μηνών. Όμως συμβάλλουν και σε δραστηριότητες και πέρα από την περίοδο απασχόλησής τους. Η δομή είναι πλέον απαραίτητη στο νησί καθώς συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης είχε εκδώσει και το περιφερειακό συμβούλιο το Νοέμβριο.