Περιβαλλοντικές δράσεις στα νησιά

Περιβαλλοντικές δράσεις στα νησιά

Περιβαλλοντικές δράσεις στα νησιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 191 ΦΟΡΕΣ

Θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά, τις εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές δράσεις της για τη διατήρηση του ενάλιου φυσικού περιβάλλοντος στα νησιά μας η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία All For Blue της Κατερίνας Τοπούζογλου, στο πλαίσιο συνεργασίας της με την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και το μήνα Απρίλιο προγραμματίζονται νέες εκπαιδευτικές δράσεις σε μαθητές σχολείων καθώς και δράσεις καθαρισμού παραλιών.

Ειδικότερα η εταιρία All For Blue, θα υλοποιήσει δέκα συνολικά εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης σε παιδιά σχολικής ηλικίας σε επτά νησιά της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα σε δύο σχολεία της Ρόδου, σε δύο σχολεία της Κω, σε δύο σχολεία της Καλύμνου, σε ένα σχολείο της Καρπάθου, σε ένα σχολείο της Λέρου, σε ένα σχολείο της Σύμης και σε ένα σχολείο της Τήλου. Επίσης θα υλοποιηθούν επτά δράσεις καθαρισμού παραλιών μία σε κάθε νησί.

Σε κάθε εκπαιδευτική δράση που θα πραγματοποιείται μέσα στις σχολικές μονάδες θα υπάρχει και ένας εκπαιδευτής αυτόνομης και ελεύθερης κατάδυσης ο οποίος θα παραβρίσκεται και στις δράσεις καθαρισμού των παραλιών.

Η All For Blue, θα αναλάβει επίσης να ενημερώσει τη διεθνή βάση δεδομένων τράπεζας πληροφοριών στην οποία θα περιγράφονται οι δράσεις και οι περιοχές στις οποίες έγιναν οι καθαρισμοί και τα κιλά των σκουπιδιών που θα αφαιρεθούν από το βυθό και τις παραλίες.

Στα παιδιά που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες καθαρισμού θα διανεμηθούν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής, ενώ θα γίνει φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των δράσεων. Το συνολικό κόστος των δράσεων ανέρχεται σε περίπου 25.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)