Ρόδος: Στις 160.000 ευρώ ήταν τελικά το ποσό που μετέφερε στις βαλίτσες της η Ρωσίδα

Το ποσό των 160.000 ευρώ είχε τελικά στις αποσκευές της η αλλοδαπή επιβάτισσα που εντοπίστηκε σε τελωνειακό έλεγχο στο αεροδρόμιο της Ρόδου το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που αναμένεται να επιβεβαιωθούν σήμερα και επίσημα, η αλλοδαπή είχε έρθει από την Αθήνα και επρόκειτο να ταξιδέψει από τη Ρόδο για τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Μόσχα.

Η ίδια ισχυρίστηκε πάντως στα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών που ζήτησαν και πήραν κατάθεση, ότι όλα τα χρήματα που είχε στην κατοχή της τής ανήκουν, είναι νόμιμα και ότι απλώς είχε ξεχάσει να τα δηλώσει, γεγονός που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή όχι από σχετικά έγγραφα και παραστατικά που αναμένεται να καταθέσει.

Το ποσό,  σύμφωνα με την πάγια διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις,  δεσμεύεται ολόκληρο! Το 25% αυτού κατάγεται υπέρ του κράτους και το υπόλοιπο κατατίθεται στο Παρακαταθηκών και Δανείων και παραμένει δεσμευμένο μέχρι η υπόθεση να διερευνηθεί πλήρως.

Στην περίπτωση που η αλλοδαπή,  στις αποσκευές της οποίας εντοπίστηκαν τα 160.000 ευρώ, δεν μπορέσει να αποδείξει τη νόμιμη προέλευση του ποσού αυτού, τότε όλο το ποσό κατάσχεται, ενώ σε βάρος της κινείται η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.