Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Κάθε μέρα είναι 8 Μαρτίου! Δεν είναι Γιορτή, είναι Υπενθύμιση

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Κάθε μέρα είναι 8 Μαρτίου!  Δεν είναι Γιορτή, είναι Υπενθύμιση

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Κάθε μέρα είναι 8 Μαρτίου! Δεν είναι Γιορτή, είναι Υπενθύμιση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 681 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες έντονων αγώνων και διεκδικήσεων για να μπορέσουν οι γυναίκες να αποκτήσουν δύναμη και φωνή.

Αν και έχουν επιτευχθεί πολλά, πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν προκειμένου οι γυναίκες να κατακτήσουν μια ισότιμη σχέση, έναντι των ανδρών, μέσα στην κοινωνία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Άννα Ζωάννου, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής με τις Δομές Υποστήριξης Γυναικών, προσκαλούν όλες και όλους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κύπρου, την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ.

Στον εορτασμό θα συμμετέχουν το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ρόδου, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και Σχολεία Α’ και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο ραδιοφωνικός σταθμός ΝΟΤΟΣ NEWS - 98.7 FM θα εκπέμπει ζωντανά από την πλατεία Κύπρου πρόγραμμα αφιερωμένο στη Γυναίκα, ενώ θα υπάρχει και απευθείας εικόνα μέσω Web TV / live streaming στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ραδιοσταθμού. Μετά το τέλος της εκπομπής στις 12:00 μ.μ. θα ξεκινήσει συμβολική πορεία από την πλατεία Κύπρου ως το Δημαρχείο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ρόδου θα ενημερώσουν το κοινό τόσο για τις παρεχόμενες δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες-θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων (άνεργες, μονογονείς, ΑμεΑ, μετανάστριες, πρόσφυγες κ.α.) όσο και για τις δράσεις που πραγματοποιεί για την ενημέρωση-πρόληψη κι ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το ζήτημα της ισότητας των δύο φύλων.

Ας στηρίξουμε την εκδήλωση ενώνοντας τις φωνές μας, ας αποδείξουμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι γιορτή, είναι υπενθύμιση.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»