Σήμερα το 1ο ΕΤΑΠ στο «Rhodes Tour»

Μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου, όπως είναι οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες «Rhodes Tour»,  και ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός με πολυδιάστατα οφέλη καθώς συμβάλλει στην προβολή του νησιού και του αθλητισμού, φιλοξενείται στη Ρόδο κι αξιοποιεί τον εναλλακτικό ποιοτικό τουρισμό ενώ μεριμνά για την επιμήκυνση της  τουριστικής περιόδου.

Εθνικές επαγγελματικές ομάδες και κορυφαία ποδηλατικά σωματεία παγκοσμίως, δίνουν το καθιερωμένο ποδηλατικό ραντεβού στο νησί της Ρόδου, στους αγώνες που διοργανώνουν ο Ροδήλιος και η «SPORT HELLAS TOURS», με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Η έναρξη για τους επιτυχημένους ποδηλατικούς αγώνες Rhodes International Cycling Events 2019, δόθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου με τον μονοήμερο αγώνα International Rhodes Grand Prix στον οποίο περισσότεροι από 100 ποδηλάτες διαγωνίστηκαν κάνοντας τον γύρο όλου του νησιού της Ρόδου.

Υπό άριστες καιρικές συνθήκες, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένους αθλητές από όλα τα μέρη του κόσμου σε ένα ποδηλατικό υπερθέαμα δίπλα στις φυσικές ομορφιές του νησιού.
Νικητής του International Rhodes Grand Prix αναδείχθηκε, μετά από έντονο συναγωνισμό, ο Σέρβος Rajović Dušan της σλοβένικης Adria Mobil (whitejersey/U23), τη 2η θέσηκατέλαβε ο Χάρης Καστραντάς της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδηλασίας και την 3η θέση ο Ολλανδός Bugter Luuc της Beat Cycling Club.

Η αγωνιστική δράση κορυφώνεται με το πλούσιο ποδηλατικό τριήμερο από αύριο έως την Κυριακή με τη διεξαγωγή του διεθνούς ποδηλατικού γύρου Ρόδου, International Tour of Rhodes, που θα διασχίσει όλο το νησί σε ποικίλες κατευθύνσεις συνολικού μήκους 480χλμ. και περιλαμβάνει τρία συνολικά ΕΤΑΠ-Διαδρομές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1ο ΕΤΑΠ - Παρασκευή 08/03/19
Ώρα έναρξης: 12:00
Οι αθλητές θα κληθούν να καλύψουν απόσταση 156χλμ., με την εκκίνηση να δίνεται από την πλατεία Ελευθερίας στη Ρόδο έχοντας τερματισμό στα Μαριτσά.

2ο ΕΤΑΠ - Σάββατο 09/03/19
Ώρα έναρξης: 12:00
Στη δεύτερη φάση του αγώνα οι αθλητές θα κληθούν να καλύψουν απόσταση 156.1χλμ.  με την εκκίνηση να δίνεται από την πλατεία Ελευθερίας στη Ρόδο και τον τερματισμό στα Κοσκινού.

3ο ΕΤΑΠ - Κυριακή 10/03/19
Ώρα έναρξης: 12:00
Στο 3ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, οι αθλητές θα διανύσουν συνολική απόσταση 181.9km με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας στη Ρόδο.

Οι αγώνες Rhodes International Cycling Events 2019, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Ρόδος αποτελεί πλέον τόπο συνάντησης για όλους τους ποδηλάτες και την καθιερώνουν ως ένα αξιόλογο αθλητικό, τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό. Βασίζουν τις δράσεις τους στην προβολή του φυσικού κάλλους του νησιού, παράλληλα με την προσπάθεια ανάδειξης του αθλήματος της ποδηλασίας δίνοντας το κίνητρο στη νεολαία μας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι εκτός από τη μεγάλη τουριστική διαφήμιση του τόπου από τους συμμετέχοντες, η παρουσία και φιλοξενία εκατοντάδων επισκεπτών (αθλητών, συνοδών, φίλων του αθλήματος) ενισχύει οικονομικά πολλές τοπικές επιχειρήσεις, σε μια δύσκολη περίοδο, λειτουργώντας επικουρικά στην πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου με άρτιο οργανωτικό αποτέλεσμα φέρνει πολύπλευρα και πολλαπλά οφέλη στο νησί μας και μεταδίδει το μήνυμα ότι η Ρόδος είναι σε θέση να αναλάβει τέτοιου μεγέθους αθλητικά γεγονότα.

Οι διοργανωτές εκφράζουν θερμότατες ευχαριστίες στους υποστηρικτές των Rhodes International Cycling Events 2019: χορηγοί φιλοξενίας τα ξενοδοχεία Semiramis και Plaza Hotel, πρατήριο υγρών καυσίμων Χατζημανώλης Μανώλης, Eurobank, Αυγοδιατροφική, ΜΕΒΓΑΛ, Ιβίσκος finefoods, Hedera Printhouse και η διαφημιστική εταιρία Beyond Group.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, σε όλους τους εθελοντές και στο τμήμα Τροχαίας Ρόδου για την πολύτιμη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.