Πρόταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ενσωμάτωση της ΑΣΤΕΡ!

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως βρίσκεται η πόλη της Ρόδου στην υλοποίηση ενός καθολικού αιτήματος δεκαετιών. Να αποκτήσει πανεπιστημιακή σχολή τουριστικών επαγγελμάτων!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», έπειτα από συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφασίστηκε να κατατεθεί πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας, για την δημιουργία «τμήματος σπουδών φιλοξενίας, ανάπτυξης και εκδήλωσης», το οποίο θα αφορά την επαγγελματική κατάρτιση φοιτητών που θέλουν να ασχοληθούν κυρίως με τον τουριστικό τομέα.

Πρακτικά πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πάγιου και χρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, που αφορά την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Για τον λόγο αυτό στην ίδια απόφαση υπάρχει και η πρόβλεψη, παράλληλα με το πρώτο αίτημα, να κατατεθεί και η πρόταση για την απορρόφηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Ανώτατης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ)!

Μιλώντας στη «Ροδιακή» η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Χρυσή Βιτσιλάκη, επιβεβαίωσε τα παραπάνω και σημείωσε ακόμη πως «το αντικείμενο της ΑΣΤΕΡ δεν είναι άγνωστο για εμάς, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχει υπάρξει πολυεπίπεδη συνεργασία, έχουν διατεθεί αρκετές φορές αίθουσες του Πανεπιστημίου μας στην ΑΣΤΕΡ κλπ».

Το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί άμεσα προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και μένει να φανεί αν θα γίνει αποδεκτό.