Ολοκληρώθηκε  το Rhodes Tour την Κυριακή

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε και το 3ο ΕΤΑΠ του Διεθνούς Γύρου Ρόδου με συμμετοχές ποδηλατών απ’ όλο τον κόσμο, επαγγελματικών και μη, σε μια διοργάνωση του Ροδήλιου και της Sports Tours Hellas με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Μετά από συγκλονιστικές «μάχες» καθ’ όλη τη διαδρομή, την πρώτη θέση πήρε ο Ολλανδός Martijn Budding από την BEAT Cycling Club, δεύτερος ήταν ο Markus Hoelgaard από τη Νορβηγία που αγωνίστηκε για λογαριασμό της Uno-X Norwegian Development Team και τρίτος ο Ελβετός Roland Thalmann της Team Vorarlberg Santic.

Τη βράβευση στους πρώτους νικητές του αγώνα έκανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος που ανέφερε: «Η Ρόδος δεν αποτελεί μόνο τουριστικό προορισμό, αλλά και αθλητικό, καθώς πλέον καταφέρνει μετά από χρόνια να βρει τρόπους να εμπλουτίσει το «προϊόν» της στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα, διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου που έδωσε το σύνθημα της έναρξης των αγώνων από την πλατεία Δημαρχείου.

Συγκεκριμένα συνεχάρη τους συντελεστές «της μεγάλης» όπως την χαρακτήρισε «γιορτής του αθλητισμού που φιλοξενεί το νησί μας και ιδιαίτερα τον εμπνευστή της ιδέας για τη διοργάνωση των αγώνων Πρόεδρο του Ροδήλιου, Γιάννη Παπασταματάκη» και συμπλήρωσε.

«Έγιναν αρκετά μεγάλες κοινές προσπάθειες τα τρία τελευταία χρόνια, σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στο χώρο του ποδηλάτου. Η Ρόδος φιλοξένησε με επιτυχία μεταξύ άλλων έναν ακόμα διεθνή αγώνα και αυτό φανερώνει την τεχνογνωσία που διαθέτουμε ως νησί την αρτιότητα των προσπαθειών, αλλά και την πρόθεσή μας να το αναδείξουμε περισσότερο, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς μεγάλων αθλητικών γεγονότων».

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΕΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ:

Rnk Rider    Team                                                                             UCI    Pnt    Time
1  BUDDING Martijn    BEAT Cycling Club                                           40    25    12:12:29
2  HOELGAARD Markus    Uno-X Norwegian Development Team      30    18    0:02
3  THALMANN Roland    Team Vorarlberg Santic                                25    14    0:10
4 MILTIADIS Andreas    Guerciotti - Kiwi Atlántico                               20    11    0:12
5  HOEM Bjørn Tore    Joker Fuel of Norway                                       15     8    0:13
6  RUTSCH Jonas    Team Lotto - Kern Haus                                     10     6    0:15
7  RUEGG Lukas    Swiss Racing Academy                                        5     4    0:16
8  DINA Márton    Pannon Cycling Team                                              3     3    ,,
9  MEREDITH Charlie                                                                           3     2    ,,
10  LÜSCHER Damian    Swiss Racing Academy                                 3    1    0:20