Ολοκληρώθηκε το Rhodes Tour την Κυριακή

Ολοκληρώθηκε  το Rhodes Tour την Κυριακή

Ολοκληρώθηκε το Rhodes Tour την Κυριακή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 132 ΦΟΡΕΣ

Ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε αγώνες επιπέδου στη Ρόδο περνώντας από εξαιρετικές διαδρομές και συνέβαλαν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε και το 3ο ΕΤΑΠ του Διεθνούς Γύρου Ρόδου με συμμετοχές ποδηλατών απ’ όλο τον κόσμο, επαγγελματικών και μη, σε μια διοργάνωση του Ροδήλιου και της Sports Tours Hellas με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Μετά από συγκλονιστικές «μάχες» καθ’ όλη τη διαδρομή, την πρώτη θέση πήρε ο Ολλανδός Martijn Budding από την BEAT Cycling Club, δεύτερος ήταν ο Markus Hoelgaard από τη Νορβηγία που αγωνίστηκε για λογαριασμό της Uno-X Norwegian Development Team και τρίτος ο Ελβετός Roland Thalmann της Team Vorarlberg Santic.

Τη βράβευση στους πρώτους νικητές του αγώνα έκανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος που ανέφερε: «Η Ρόδος δεν αποτελεί μόνο τουριστικό προορισμό, αλλά και αθλητικό, καθώς πλέον καταφέρνει μετά από χρόνια να βρει τρόπους να εμπλουτίσει το «προϊόν» της στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα, διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου που έδωσε το σύνθημα της έναρξης των αγώνων από την πλατεία Δημαρχείου.

Συγκεκριμένα συνεχάρη τους συντελεστές «της μεγάλης» όπως την χαρακτήρισε «γιορτής του αθλητισμού που φιλοξενεί το νησί μας και ιδιαίτερα τον εμπνευστή της ιδέας για τη διοργάνωση των αγώνων Πρόεδρο του Ροδήλιου, Γιάννη Παπασταματάκη» και συμπλήρωσε.

«Έγιναν αρκετά μεγάλες κοινές προσπάθειες τα τρία τελευταία χρόνια, σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στο χώρο του ποδηλάτου. Η Ρόδος φιλοξένησε με επιτυχία μεταξύ άλλων έναν ακόμα διεθνή αγώνα και αυτό φανερώνει την τεχνογνωσία που διαθέτουμε ως νησί την αρτιότητα των προσπαθειών, αλλά και την πρόθεσή μας να το αναδείξουμε περισσότερο, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς μεγάλων αθλητικών γεγονότων».

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΕΚΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ:

Rnk Rider Team UCI Pnt Time
1 BUDDING Martijn BEAT Cycling Club 40 25 12:12:29
2 HOELGAARD Markus Uno-X Norwegian Development Team 30 18 0:02
3 THALMANN Roland Team Vorarlberg Santic 25 14 0:10
4 MILTIADIS Andreas Guerciotti - Kiwi Atlántico 20 11 0:12
5 HOEM Bjørn Tore Joker Fuel of Norway 15 8 0:13
6 RUTSCH Jonas Team Lotto - Kern Haus 10 6 0:15
7 RUEGG Lukas Swiss Racing Academy 5 4 0:16
8 DINA Márton Pannon Cycling Team 3 3 ,,
9 MEREDITH Charlie 3 2 ,,
10 LÜSCHER Damian Swiss Racing Academy 3 1 0:20

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”