Στη Ρόδο η νέα γενική γραμματέας Τουρισμού, Γεωργία Καραστάθη

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη Ρόδο, η νέα γενική γραμματέας Τουρισμού κ. Γεωργία Καραστάθη, η οποία επισκέφθηκε το νησί μας για να ασχοληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΣΤΕΡ, αλλά και με θέματα διοίκησης της σχολής.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η κ. Καραστάθη που συνοδευόταν από τη διευθύντρια οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού Μαριάνθη Ανδρέου, ασχολήθηκε και με θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ΙΕΚ το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού, και στεγάζεται στο πρώην ξενοδοχείο ΘΕΡΜΑΙ.
Συνάντησε το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της σχολής της ΑΣΤΕΡ, το σύλλογο των σπουδαστών, ενώ επισκέφθηκε και όλες τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν και φιλοξενούν λειτουργίες της σχολής.

Κυρίως όμως φαίνεται ότι κατά την παραμονή της στη Ρόδο, εξέτασε ζητήματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία της ΑΣΤΕΡ μετά και τις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες των σπουδαστών της σχολής που τους οδήγησαν να κατέβουν στους δρόμους και να ζητήσουν την παρέμβαση των αρμοδίων. 

Μάλιστα όπως οι ίδιοι οι σπουδαστές είχαν δηλώσει προ ημερών, βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με την κ. Καραστάθη, η οποία είχε υποσχεθεί ότι θα έρθει στη Ρόδο για να ασχοληθεί με τα προβλήματα της σχολής τους. Η γενική γραμματέας Τουρισμού ήρθε τελικά στο νησί την Τρίτη και επρόκειτο να αναχωρήσει χτες για την Αθήνα. 

Οι περίπου 255 φοιτητές της ΑΣΤΕΡ ζητούν ίσα δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους φοιτητές των σχολών της χώρας, ώστε να μην αντιμετωπίζονται ως φοιτητές δεύτερης κατηγορίας.  

Προβλήματα υπάρχουν, όπως οι ίδιοι είπαν, σε σίτιση και στέγη, ενώ ζητούν αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών για τις ξένες γλώσσες, βιβλία για τις σπουδές τους και νόμιμη φοιτητική κάρτα για τις μετακινήσεις τους.