Σημαντική επίσκεψη αντιπροσωπείας ρωσικής επαγγελματικής σχολής στη Ρόδο

Σημαντική επίσκεψη  αντιπροσωπείας ρωσικής επαγγελματικής σχολής στη Ρόδο

Σημαντική επίσκεψη αντιπροσωπείας ρωσικής επαγγελματικής σχολής στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 781 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο βρίσκεται για έκτη συνεχή χρονιά δεκαμελής αντιπροσωπεία Εκπαιδευτών της Τεχνικής Σχολής του Mozhaysk Μόσχας με επικεφαλής τον Διευθυντή της κ. Vladislav Novikov στο πλαίσιο της άτυπης διμερούς συνεργασίας με την αντίστοιχη Σχολή του Υπουργείου Τουρισμού και συγκεκριμένα με το Ι.Ε.Κ. Ρόδου που στεγάζεται στο ξενοδοχείο “Θέρμαι”.

Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής τους είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεωργία Καραστάθη, την Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Μαριάνθη Ανδρέου, καθώς και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου κ. Άγγελο Ανδρουλάκη.

Από τη συνάντηση προέκυψε η ανάγκη ανάπτυξης των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο Σχολών σε επίσημο πλέον επίπεδο με τη συμβολή της Υπουργού κας Έλενας Κουντουρά και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας το οποίο θα περιλαμβάνει σε πρώτο στάδιο την ανταλλαγή Εκπαιδευτών και καταρτιζομένων σε επισκέψεις επιμόρφωσης και αναγνώρισης της κουλτούρας των δύο λαών, και εν συνεχεία την τοποθέτηση πρακτικά ασκουμένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε Ρόδο και Μόσχα.

Την περασμένη Τρίτη ο Ρώσος Chef Starodvorkiy Dmitry (Χρυσό Βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαγειρικής επαγγελματιών με αναπηρία), σε συνεργασία με τις Chef Samus Valentina και Tebleva Elena παρουσίασαν ιδιαίτερα γευστικές Ρώσικες παραδοσιακές συνταγές στους/στις καταρτιζόμενους/ες του Ι.Ε.Κ. και ακολούθησε αντίστοιχη παρουσίαση Ροδίτικων συνταγών τις οποίες γεύθηκαν οι επισκέπτες και ενθουσιάστηκαν.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 13 Μαρτίου η Γενική Γραμματέας παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν των Ρώσων επισκεπτών στο κεντρικό εστιατόριο της Σχολής στο ξενοδοχείο “Θέρμαι” όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις γευστικότατες δημιουργίες των καταρτιζομένων υπό την καθοδήγηση των Εκπαιδευτών τους. Η Γενική Γραμματέας και οι συνεργάτες της ευχαρίστησαν τον κ. Novikov για την επίσκεψή του στη Σχολή και εκείνος με τη σειρά του απηύθυνε πρόσκληση φιλοξενίας στη Μόσχα προς την κ. Καραστάθη και τους/τις συνεργάτες της.

Χθες διοργανώθηκε γευσιγνωσία κρασιών της C.A.I.R. στο χώρο της Σχολής για την αντιπροσωπεία των Ρώσων επισκεπτών και ακολούθησε γεύμα παρουσία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου κ. Άγγελου Ανδρουλάκη και του Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. κ. Παναγιώτη Κουντούρη.

Οι Ρώσοι επισκέπτες έμειναν κατενθουσιασμένοι για άλλη μια φορά από τη φιλοξενία των στελεχών του Υπουργείου καθώς και από το χαμόγελο και την άψογη εξυπηρέτηση των καταρτιζομένων και των εκπαιδευτών του Ι.Ε.Κ.

Διαβάστε ακόμη

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»