Λέιζερ για ανώδυνη θεραπεία κιρσών και ευρυαγγείων, μόνιμα αποτελέσματα χωρίς πόνο

Λέιζερ για ανώδυνη θεραπεία κιρσών και  ευρυαγγείων, μόνιμα αποτελέσματα χωρίς πόνο

Λέιζερ για ανώδυνη θεραπεία κιρσών και ευρυαγγείων, μόνιμα αποτελέσματα χωρίς πόνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 620 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γεώργιος Ι. Ρόκας
Αγγειοχειρουργός

Τόσο οι κιρσοί όσο και οι ευρυαγγείες αποτελούν σημάδια φλεβικής ανεπάρκειας. Όσο πιο σύντομα αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί η φλεβική ανεπάρκεια, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος επιπλοκών όπως είναι η θρόμβωση. Η επίσκεψη στον αγγειοχειρουργό σίγουρα θα σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημά σας. Είναι αυτός που θα εξετάσει λεπτομερώς το φλεβικό δίκτυο και θα κάνει χαρτογράφηση των φλεβών της οποίας η αξία είναι ανεκτίμητη στην επίλυση του προβλήματος.

Οι κιρσοί, ειδικότερα, θεραπεύονται και για αισθητικούς αλλά κυρίως για ιατρικούς λόγους, όπως είναι ο κίνδυνος θρόμβωσης. Για τη ριζική και με μεγάλη επιτυχία αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι, που προσφέρουν την πιο εξελιγμένη θεραπεία. Φυσικά μιλάμε για τα λέιζερ.

Ειδικά για τους κιρσούς, το ενδοφλεβικό λέιζερ αποτελεί μια θεαματική εξέλιξη της τεχνολογίας, που με χρήση οπτικών ινών επιτρέπει τη θεραπεία κάθε είδους φλέβας με πολύ χαμηλά επίπεδα ενέργειας, ανώδυνα, με απόλυτη ακρίβεια, με πολύ απλό και αποτελεσματικό τρόπο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο διεπεμβατικού και μετεγχειρητικού πόνου, εκχυμώσεων και λοιπών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Οι κιρσοί εξαφανίζονται ριζικά και μόνιμα αρκεί ο αγγειοχειρουργός να έχει την ανάλογη εμπειρία. Η θεραπεία πραγματοποιείται υπό υπερηχογραφική απεικόνιση χωρίς νοσηλεία, με τοπική αναισθησία, χωρίς νάρκωση, και διαρκεί 30-45 λεπτά. Συγκεκριμένα, μέσω της οπτικής ίνας διαχέεται ακτινικά η ενέργεια του λέιζερ στα τοιχώματα της φλέβας,ασκώντας στοχευμένη φωτοθερμική δράση που την εξαφανίζει. Η διαδικασία αυτή δεν απαιτεί τομές ή ράμματα και δεν προξενεί ουλές. Οι ασθενείς δεν νιώθουν πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης ή κατόπιν της θεραπείας, και αμέσως μετά μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στις δραστηριότητές τους. Η μέθοδος είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα μόνιμα!

Όσον αφορά τις ευρυαγγείες, πλέον αντιμετωπίζονται με τελευταίας γενιάς λέιζερ που δρουν εξωτερικά και έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των φλεβιδίων στα οποία στοχεύουμε και την οριστική απορρόφησή τους. Χάρη στη νέα αυτή μέθοδο, χρησιμοποιούμε όλο και λιγότερο ή και καθόλου τις γνωστές μέχρι τώρα σκληρυντικές ενέσεις. Σε κάποιες δύσκολες περιπτώσεις με μεγάλες ευρυαγγείες και φλεβικές διατάσεις χρησιμοποιούμε συνδυασμό δηλαδή σκληρυντικό αφρό και στη συνέχεια τα ειδικά αγγειακά laser.

Ο αγγειολόγος Γεώργιος Ι. Ρόκας διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα, παρέχοντας υπεύθυνες ιατρικές υπηρεσίες διάγνωσης και αντιμετώπισης των αγγειακών παθήσεων με υψηλή επιστημονική ειδίκευση, τόσο των φλεβικών όσο και των αρτηριακών όπως τα ανευρύσματα και οι καρωτίδες με μεθόδους της κλασικής αγγειοχειρουργικής αλλά με την ενδαγγειακή μέθοδο.

Διατηρεί ιατρεία σε Αθήνα, Λαμία, Λάρισα και Ρόδο.
Αγγειοχειρουργός, απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και διδακτορικού, Διευθυντής Αγγειοχειρουργός στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, www.angio-laser-center.gr

Διαβάστε ακόμη

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου

«Μίνι» εγκεφαλικό: Ποια είναι τα συμπτώματά του

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού