Οι προσλήψεις στους δήμους του Νοτίου Αιγαίου

Θα πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου και εποχικού προσωπικού στους δήμους, ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, διότι όπως αναφέρει σε αντίθετη περίπτωση θα προκληθούν πολλά και σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικά για τους δήμους των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων , που πρόκειται ως επί το πλείστον για τουριστικούς δήμους οι προσλήψεις εποχικών θα πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, αναφέρει ο κ. Χατζηδιάκος, διότι διαφορετικά οι δήμοι δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και να μην μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στο ελάχιστο στις ανάγκες που υπάρχουν με ευνόητες συνέπειες.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος αναφέρει ότι αν δεν προχωρήσουν οι προσλήψεις εποχικών θα ακινητοποιηθούν τα λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ με αποτέλεσμα να μείνει το νησί της Ρόδου χωρίς συγκοινωνίες με σοβαρές επιπτώσεις τόσο για τους εγαζόμενους όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες.