Καταδικάστηκε 46χρονος που αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ στη Ρόδο

Συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων σε 46χρονο ο οποίος κατηγορούνταν για αντίσταση και άρνηση υποβολής σε αλκοτέστ.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης πριν από επτά χρόνια και συγκεκριμένα πέντε λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα 19 Μαΐου 2012 όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο 46χρονος “τα έδωσε” σε τοίχο με το όχημά του στην πόλη της Ρόδου.

Στον τόπο του ατυχήματος, το οποίο ευτυχώς ήταν υλικών ζημιών, έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου οι οποίοι του ζήτησαν να του κάνουν έλεγχο διερεύνησης μέθης (αλκοτέστ).

Ωστόσο ο 46χρονος όχι μόνο αρνήθηκε αλλά επιτέθηκε στους αστυνομικούς προκαλώντας μάλιστα και φθορά στο περιπολικό αυτοκίνητο.

Ο 46χρονος συνελήφθη και προσήχθη στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Δεκέμβριο του 2016 οπότε και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή στον 46χρονο, καθώς επίσης και χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ για την άρνηση της υποβολής του αλκοτέστ αλλά και αφαίρεση κρατικών πινακίδων για έξι μήνες.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 46χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών στον 46χρονο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών για την κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση φυλάκιση 7 μηνών με τριετή αναστολή.