Έκρυβε ποσότητα κοκαΐνης σε δύσβατη περιοχή στ’ Αφάντου

Έκρυβε ποσότητα κοκαΐνης  σε δύσβατη περιοχή στ’ Αφάντου

Έκρυβε ποσότητα κοκαΐνης σε δύσβατη περιοχή στ’ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1663 ΦΟΡΕΣ

Ένας 35χρονος Αλβανός που θα δικαστεί την προσεχή Τρίτη

Για τις ποσότητες κοκαΐνης που έθαβε σε διάφορα δύσβατα σημεία κοντά στην Παραμυθία στ’ Αφάντου, κατ’ εντολήν 34χρονου συμπατριώτη του που αναζητείται, θα δικαστεί την προσεχή Τρίτη στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 35χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι για αρκετές μέρες αξιοποιούσαν πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους και είχαν θέσει την ευρύτερη περιοχή σε παρακολούθηση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν δημιουργήσει «καβάτζα» ναρκωτικών και απέκρυπταν-έθαβαν ποσότητες κοκαΐνης σε δύσβατους υπαίθριους δασικούς χώρους στην περιοχή Αφάντου Ρόδου. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση η περιοχή της Παραμυθίας. Έτσι στις 21 Φεβρουαρίου 2018 περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι, ο 35χρονος μετέβη εκεί και έκρυψε βάζο που περιείχε 311 γραμμάρια κοκαΐνης. Μόλις ο 35χρονος ολοκλήρωσε την πράξη του ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Από τον αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 35χρονο και την έρευνα που ακολούθησε στους υπαίθριους χώρους «καβάτζα», καθώς και τις κατοικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• Κοκαΐνη συνολικού βάρους 311,8 γραμμαρίων
• Φιαλίδιο των 50ml με ποσότητα ξυλοκαΐνης σε υγρή μορφή
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• 7 τεμάχια τιμαλφή (ένα κομπολόι και έξι κοσμήματα)
• 3 κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την απόκρυψη και διακίνηση των ναρκωτικών.

Σημειώνεται πως όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 35χρονος έθαβε – έκρυβε ναρκωτικά και τιμαλφή (η προέλευση των οποίων εξετάζεται) μετά από εντολή του 34χρονου που διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται. Ο 35χρονος που διέμενε παράνομα στη χώρα μας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ενώπιον της ανακρίτριας όπου βρέθηκε, ο 35χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι το τελευταίο διάστημα πριν τη σύλληψή του χρησιμοποιούσε κοκαΐνη. Σε ό,τι αφορά την ποσότητα των 311 γραμ. δήλωσε ότι του την είχε δώσει στις 20 Φεβρουαρίου 2018 ένας συμπατριώτης του και όχι ο 34χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, προκειμένου να την φυλάξει γιατί εκείνος θα έφευγε στην Αλβανία και δεν ήθελε να την έχει επάνω του και να τον πιάσουν.

Μάλιστα είχαν συμφωνήσει να αγοράσει τη μισή από τη ποσότητα αυτή ο 35χρονος, ο οποίος του έδωσε 2000 ευρώ προκαταβολικά και τα υπόλοιπα θα του τα έδινε αρχές καλοκαιριού που θα επέστρεφε από την Αλβανία. Ο 35χρονος είχε πει επίσης πως ουδεμία σχέση με την υπόθεση έχει ο 34χρονος Αλβανός που διαφεύγει τη σύλληψη και πως το όνομά του αναμίχθηκε σε μία προσπάθεια να τύχει ο 35χρονος ευνοϊκότερης θέσης από τους αστυνομικούς.

Ο ίδιος είπε ωστόσο πως η όλη αλήθεια είναι αυτή που αναφέρει ενώπιον της ανακρίτριας.
Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 35χρονος Αλβανός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο