Ρόδος: Δύο τόνοι ψάρια μοιράστηκαν  την Κυριακή στον Άγιο Παντελεήμονα

Δύο τόνοι ψάρια μοιράστηκαν την περασμένη Κυριακή, όπως συμβαίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια στην γιορτή του Ευαγγελισμού, στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου!

Για ακόμη μια χρονιά τα ψάρια ήταν προσφορά του Τσετίν Καραοσμάν, του Μουσουλμάνου καπετάνιου με τη μεγάλη καρδιά και τη σπάνια γενναιοδωρία, ο οποίος δύο φορές τον χρόνο (σ.σ. 25η Μαρτίου και Κυριακή των Βαΐων) μοιράζει ψάρια στους ενορίτες του Αγίου Παντελεήμονα.

Κατά πώς φαίνεται οι ψαριές του είναι… ευλογημένες εκείνες τις ημέρες του χρόνου, αφού πάντοτε είναι πλούσιες και αρκετές για να γεμίσουν το οικογενειακό τραπέζι αρκετών κατοίκων της Ρόδου.

Στο παρελθόν το ίδιο έπραττε μάλιστα για πολλά χρόνια στην Κάρπαθο, αλλά και τη Σύμη.

Έτσι και την περασμένη Κυριακή αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον εφημέριο π. Χρήστο Σιάννα, οι πιστοί βγαίνοντας από την εκκλησία είδαν το γνώριμο πρόσωπο του καπετάν Τσετίν να τους περιμένει για να τους προσφέρει τα ψάρια που συνέλεξαν τα καΐκια του, τηρώντας για άλλη μια φορά την παράδοση.

 Άλλωστε όπως είναι γνωστό, την 25η Μαρτίου σύμφωνα με την Ορθοδοξία ακόμη και όσοι νηστεύουν επιτρέπεται να καταναλώσουν ιχθείς ένεκα της γιορτής της Παναγίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μοιράστηκαν πάνω από δύο τόνοι ψάρια, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή των Βαΐων…