Ηρακλής Μαριτσών: Φέτος «παράσημο» και του χρόνου τίτλος!

Κάθε φορά που στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας συμμετέχει μία εκ των παραδοσιακών δυνάμεων του νησιού, η εξέλιξή του είναι προδιαγεγραμμένη και η μη κατάκτησή του από το φαβορί συνιστά έκπληξη μεγατόνων.

Τι μένει για τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας; Να εμφανιστούν ανταγωνιστικές, να ζορίσουν τον ισχυρό όσο περισσότερο μπορούν και στο τέλος της σεζόν να ικανοποιηθούν από τη σκέψη πως αν έλειπε το «μεγαθήριο», ίσως να ήταν εκείνες που θα έδιναν στον κόσμο τους τη χαρά της κατάκτησης του τίτλου.

 Αν,  λοιπόν,  θέλει να αποδείξει κάτι ο Ηρακλής Μαριτσών στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές της σεζόν, είναι πως η παρουσία της Ρόδου, ως παραδοσιακής δύναμης,  ήταν αυτή που του στέρησε τη δυνατότητα να στεφθεί πρωταθλητής.

Υπ’ αυτή την έννοια, η κατάληψη της δεύτερης θέσης της τελικής βαθμολογίας δεν είναι απλώς τιμητική, αλλά ισοδυναμεί με μία άτυπη κατάκτηση τίτλου σε συνθήκες «πραγματικού τοπικού» και στα Μαριτσά τη θέλουν όσο τίποτα.

Το πρώτο από τα τρία εμπόδια που χωρίζουν τον Ηρακλή από τον στόχο είναι ο Κλεόβουλος, τον οποίο θα αντιμετωπίσει αύριο στη Λίνδο.

Η εβδομάδα κύλησε με δύο προπονήσεις, καθώς ορισμένα μικροπροβλήματα, αλλά και η συσσωρευμένη κόπωση, οδήγησαν τον Κώστα Πάττα στην απόφαση να χαλαρώσει τους ρυθμούς, ώστε αύριο η ομάδα του να εμφανιστεί φρέσκια. 

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του τεχνικού των «ροπαλοφόρων» είναι ο Αλέξανδρος Φελεσάκης, λόγω προσωπικού προβλήματος, δεδομένου πως ο Αντώνης Γεωργαλλής συνήλθε από τη θλάση που τον ταλαιπώρησε και δεν αποκλείεται να προσθέσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σ’ αυτόν που πήρε στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΔΙΑ.

Ξεκίνησαν για του χρόνου

Οι άνθρωποι του Ηρακλή θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη φετινή σεζόν ως τη βάση, πάνω στην οποία θα στηρίξουν την πορεία πρωταθλητισμού που ονειρεύονται για του χρόνου.

Ο στόχος της διοίκησης είναι να κρατήσει τόσο τον προπονητή Κώστα Πάττα, όσο και τη μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του φετινού κορμού, ο οποίος θα ενισχυθεί με έγκαιρες και στοχευμένες κινήσεις. Οι «ροπαλοφόροι» θέλουν να είναι έτοιμοι από νωρίς και έχουν αρχίσει να προετοιμάζο-νται, βολιδοσκοπώντας τους πρώτους από τους μεταγραφικούς στόχους τους.