Στη Ρόδο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, θα βρίσκεται στη Ρόδο στις 12 Απριλίου για να παρακολουθήσει τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθούν στο νησί μας το διήμερο 12 και 13 του ίδιου μήνα.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο νησί θα έχει συνάντηση με τα μέλη του σωματείου Εστιατόρων Ρόδου, για να συζητήσει μαζί τους το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και συγκεκριμένα της πληρωμής των συνδρομών στις εταιρείες που εκπροσωπούν τους δημιουργούς των τραγουδιών, τους τραγουδιστές και τους μουσικοσυνθέτες.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Κλούβας, το ζήτημα απασχολεί τον κλάδο σε όλη τη χώρα και όπως αποφασίστηκε θα υπάρξει συνολική αντιμετώπισή του, καθώς αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται τρεις εταιρείες που διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα και οι επαγγελματίες καλούνται να καταβάλουν συνδρομές και στις τρεις για να είναι κατοχυρωμένοι και να μην τους επιβληθούν πρόστιμα.

Καθεμία εκπροσωπεί και συγκεκριμένους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση για το τι πρέπει να γίνει, και για το λόγο αυτό κανένας δεν θα προχωρήσει σε καταβολή συνδρομής αν δεν υπάρξει προηγουμένως συνεννόηση με τη ΓΣΕΒΕΕ που ανέλαβε να διερευνήσει το θέμα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των εστιατόρων βρέθηκε χτες στην Αθήνα, καθώς ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Sky, και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Τα νέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» που θα προβληθεί την Κυριακή το μεσημέρι.

Τόσο όμως ο Γιάννης Κλούβας όσο και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδεκανήσου Νίκος Τσούλλος θα παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τον εορτασμό των 100 χρόνων της ΓΣΕΒΕΕ.