Είναι χρήσιμο εργαλείο από κάθε άποψη οι δημοσκοπήσεις. Και πριν και μετά τις εκλογές!

• Είναι χρήσιμο εργαλείο από κάθε άποψη οι δημοσκοπήσεις. Και πριν από τις εκλογές και μετά (κυρίως) όπου δηλαδή κάθεται η... σκόνη και ο κουρνιαχτός και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

• Λοιπόν, όσοι νομίζουν ότι θα εκλεγούν δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι με τις διαφημίσεις που πληρώνουν για  να... χοροπηδούν μπροστά στα μάτια μας μόλις ανοίξουμε τα κινητά και τους υπολογιστές μας, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος! Το αντίθετο ακριβώς επιτυγχάνουν. Το άκρως αντίθετο μάλιστα.

• Κάθε φορά, σε κάθε εκλογές είτε αυτές είναι δημοτικές, είτε περιφερειακές είτε εθνικές, τις ίδιες εντάσεις και τις ίδιες ακραίες πολώσεις βιώνουμε. Τα πρόσωπα μόνο αλλάζουν. Οι καταστάσεις και οι ακρότητες, παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

• Το ανέκδοτο που είπε με τον μοναδικό τρόπο  ο αείμνηστος Γεράσιμος Αρσένης όταν έχασε την εκλογή του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 1996 (αν θυμόμαστε καλά) θα πρέπει να έχουν κατά νου ορισμένοι. Φωνές άκουγε τότε ο τύπος του ανέκδοτου. Και ό,τι του έλεγε η φωνή έκανε.

• Στη θέση της φωνής, ας βάλουν τώρα ό,τι θέλουν οι επικεφαλής των παρατάξεων: Αυλές, κόλακες, ειδικούς  επικοινωνιολόγους, δημοσιογραφίσκους αρπακτικά ή ό,τι άλλο θέλουν..! Καλές Κυριακές να έχουμε...!

Ο (πολύ) κακός