Παραμένει η κάθειρξη έξι ετών  σε 36χρονο Γεωργιανό για κλοπές

Την ποινή των έξι ετών κάθειρξης που του επιβλήθηκε πρωτόδικα διατηρεί 36χρονος Γεωργιανός, κατηγορούμενος για τη διάπραξη δέκα κλοπών στο νησί μας.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2016, οπότε και επιβλήθηκε στον 36χρονο η παραπάνω ποινή, για την οποία και άσκησε έφεση.

Χθες η αίτησή του αυτή εξετάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) το οποίο και την απέρριψε ως ανυποστήρικτη καθώς ούτε ο ίδιος ούτε και κάποιος συνήγορός του εμφανίστηκε. Ως εκ τούτου διατηρεί την πρωτόδικη ποινή των έξι ετών κάθειρξης.

Η σύλληψη του 36χρονου Γεωργιανού έγινε στις 27 Ιανουαρίου 2016 το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλάμβανε και δύο ημεδαπές ηλικίας –τότε- 40 και 41 ετών, κατηγορούμενες κατά περίπτωση για συναυτουργία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στον 36χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 ναρκωτικά χάπια. 
Από την εξέλιξη της υπόθεσης και τη συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι, ο δράστης το χρονικό διάστημα από 08.01.2016 έως 26.01.2016 παραβίασε δέκα κατοικίες και σε δύο από αυτές αφαίρεσε τιμαλφή και tablet. 

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την εξέτασή του μέρος των κλοπιμαίων πούλησε στην 41χρονη, ενώ μία από τις διαρρήξεις τη διέπραξε από κοινού με την 40χρονη. 
Βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος κλοπιμαίων, τα οποία ο κατηγορούμενος είχε αποκρύψει σε υπαίθριο χώρο.  

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου ίσχυαν περιοριστικοί όροι για παρόμοια υπόθεση, οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.