Τιμήθηκε από την ΠΟΞ ο Βασίλης Καμπουράκης

Τιμήθηκε από την ΠΟΞ ο Βασίλης Καμπουράκης

Τιμήθηκε από την ΠΟΞ ο Βασίλης Καμπουράκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2178 ΦΟΡΕΣ

Ο ξενοδόχος της Ρόδου κ. Βασίλης Καμπουράκης τιμήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), στο πλαίσιο εκδήλωσης για τους βετεράνους ξενοδόχους στυλοβάτες της ελληνικής τουριστικής ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων της.

Οι άνθρωποι που πέρασαν από συμπληγάδες και στήριξαν τα πρώτα βήματα του ελληνικού τουρισμού και την δημιουργία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και τιμήθηκαν από την ΠΟΞ ήταν συγκεκριμένα οι κ.κ. Νίκος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Τηλέμαχος Γρηγοριάδης, Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Αριστοτέλης Διβάνης, Βασίλης Καμπουράκης, Σπύρος Κοκοτός, Αθανάσιος Ρέτσος, Γεράσιμος Φωκάς καθώς και οι κυρίες Ντία Καψή, Ειρήνη Μαντζαβελάκη και Ισμήνη Τορνιβούκα.

Κατά την απονομή των βραβείων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος επεσήμανε πως “η απόδοση τιμής στα πρόσωπα των ανθρώπων που κοίταξαν μπροστά, που αγωνίστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, που τόλμησαν και ρίσκαραν, που επένδυσαν και άνοιξαν νέους δρόμους κόντρα σε προκαταλήψεις και στερεότυπα, δεν είναι απλά μια συνδικαλιστική αναγνώριση”, αλλά ότι στα πρόσωπά τους αναγνωρίζονται «εκείνοι που δημιούργησαν έναν ολόκληρο κλάδο πάνω στον οποίο ακούμπησε ολόκληρη η Ελλάδα στη δύσκολη στιγμή της”.

Βραβεία απένειμαν επίσης από πλευράς ΠΟΞ οι τρεις Αντιπρόεδροι του Δ.Σ. κκ. Μανώλης Γιαννούλης, Άρης Σουλούνιας και κα Κωνσταντίνα Σβύνου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος και ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός. Ο κ. Βασίλης Καμπουράκης γεννήθηκε το 1931 στη Αιθιοπία, φοίτησε στη Ρόδο μέχρι τη Γ’ γυμνασίου και στη συνέχεια το 1947 έφυγε και εγκαταστάθηκε στο Τζιμπουτί της τότε γαλλικής Σομαλίας. Εκεί ενώ εργαζόταν συνέχισε μαθήματα στη γαλλική εκπαίδευση. Στη δουλειά του ξενοδοχείου μυήθηκε πολύ νωρίς μόλις έφθασε στο Τζιμπουτί κοντά στο θείο του ο οποίος διατηρούσε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επι σαράντα χρόνια. Ενώ εργαζόταν και σπούδαζε, τις λίγες ελεύθερες ώρες του τις αφιέρωνε βοηθώντας το θείο του περνώντας από όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου. Μετά από 7 χρόνια εντατικής δουλειάς και αφού έμαθε όλη τη λειτουργία του ξενοδοχείου αγόρασε το 50% της επιχείρησης από το θείο του. Παράλληλα με το ξενοδοχείο είχε και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις και αντιπροσωπείες επιτυχημένων προϊόντων. Όταν ο θείος του αποσύρθηκε από τις επιχειρήσεις αγόρασε και το υπόλοιπο 50%. Στη Ρόδο επέστρεψε το 1960, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε οικογένεια.

Το 1962 άρχισε τις οικοδομικές εργασίες του ξενοδοχέιου Mediterranean δυναμικότητας 297 κλινών του οποίου τα εγκαίνια έγιναν τον Ιούνιο του 1964. Από το 1966 προγραμμάτιζε με τους συνεργάτες του νέες επενδύσεις και το 1968 έγινε ένας από τους κύριους μετόχους της εταιρίας η οποία κατασκεύασε το ξενοδοχείο Rodos Palace.
To 1970 αφού πούλησε τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Ρόδο ασχολούμενος προσωπικά με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Mediterranean και την ανέγερση του Rodos Palace που λειτούργησε το 1973 και ήταν δυναμικότητας 1220 κλινών.

Διαβάστε ακόμη

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης