Εξαιρετική επιτυχία είχε η πεζοπορία στην Τάφρο

Εξαιρετική επιτυχία  είχε η πεζοπορία στην Τάφρο

Εξαιρετική επιτυχία είχε η πεζοπορία στην Τάφρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 592 ΦΟΡΕΣ

Το Τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, ενημερώνει ότι υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η πεζοπορική διαδρομή - ξενάγηση, 5 χλμ. περίπου, εντός της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 10:00 το πρωί, με αφετηρία την είσοδο που οδηγεί στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» και με διαδρομή εντός της συνολικής περιμέτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου, έξοδο από την πύλη προς τον κεντρικό σταθμό ταξί και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης μέσω της Πύλης της Ελευθερίας, της Πλατείας Μουσείου, της Πλατείας Ιπποκράτους, Πλατείας Εβραίων Μαρτύρων, της Παναγίας του «Μπούργκου» και της Πύλης Ακαντιάς.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική συνεργασία του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, ειδικότερα του επιφανούς στελέχους του, Αντιπροέδρου κ. Ξυλουρά Νίκου και Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, ο οποίος παραχώρησε στα επιμέρους διαλείμματα της πεζοπορικής διαδρομής, εμπεριστατωμένο και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένο σχολιασμό του αρχαιολογικού θέματος των «Μεσαιωνικών Οχυρώσεων», με την αρωγή του πρωτοποριακού ηλεκτρονικού συστήματος πομποδεκτών, που παραχωρήθηκε δωρεάν από την εταιρεία «Speakeasy (Tour Guide System)», επιτρέποντας την απομακρυσμένη (έως 100 μέτρα απόσταση) και άρτια λήψη της ενδιαφέρουσας αυτής ξενάγησης από όλους, ανεξαιρέτως, τους συμμετέχοντες.

Υπογραμμίζεται επίσης, η σημαντική υποστήριξη και η ενεργός συμμετοχή της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Δήμου Ρόδου για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Μεσαιωνικής Πόλης, ειδικότερα του καθ’ ύλην αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χατζηιωάννου Ελευθέριου (Τέρη), ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και ακολούθησε την πεζοπορική διαδρομή - ξενάγηση μέχρι και την περαίωσή της. Στο πλαίσιο της δράσης προτάθηκε από τον ίδιο η επίσκεψη της παράλληλης και σχετικής με τη θεματολογία της εκδήλωσης, έκθεσης της Αθηνάς Γιομπλάκη με θέμα «Ηρωική Ρόδος», που φιλοξενείται στο χώρο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (Παλαιό Συσσίτιο), παρότρυνση που δέχθηκε και ακολούθησε με χαρά μεγάλος αριθμός πεζοπόρων, μετά τη λήξη της πεζοπορικής διαδρομής.

Το πολιτιστικό-αθλητικό αυτό γεγονός υλοποιήθηκε επίσης με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, αλλά και με τη σημαντική συνδρομή των ακούραστων μελών του «Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Περιφερειακού Τμήματος Ρόδου, που συμμετείχαν, όπως συμβαίνει, ανελλιπώς, σε κάθε αντίστοιχη εκδήλωση του δήμου Ροδίων, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων πεζοπόρων.

“Εξαιρετικές σχετικές φωτογραφίες, από την προσωπική συλλογή τους, παραχώρησαν ευγενικά στην Υπηρεσία μας, η κα Κεφάλα Βάσω και ο κ. Καϋμενάκης Βασίλης, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως”, αναφέρει το Τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»