Η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με μία πρωτότυπη εκδήλωση για τους μικρούς του μαθητές και τους γονείς τους. 

Οι μαθητές της Γ’2 τάξης ζωντάνεψαν ως μικροί ηθοποιοί την απίθανη ιστορία του βιβλίου με τίτλο «Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι» της Πέγκυ Φούρκα, στο οποίο οι ήρωες ήταν οι μαθητές του σχολείου. Κεντρικός ήρωας ήταν ο Άρης ο οποίος γίνεται στόχος μιας συμμορίας και μετά από αλλεπάλληλες απειλές και εκφοβισμό εξαναγκάζεται να γίνει το πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της συμμορίας Μπίλι Σκαμπίλι.
 


Μέσα από μια περιπέτεια γεμάτη δράση, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και στο τέλος όλοι μαζί, θύτες και θύματα, συμφιλιωμένοι μεταφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τα μηνύματα της φιλίας, της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ισότητας. 

Στη συνέχεια παρέα με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου. κ. Ματζάνο Δημήτριο και τον συγγραφέα του βιβλίου με τίτλο «Ο ΜΙΚΡΟΣ Ονειροπόλος ΜΕΓΑΛΟΣ Αρχηγός» κ. Λεβέντη Ιάκωβο, στο οποίο οι πρωταγωνιστές είναι τα μικρόσωμα άλογα του Αρχαγγέλου,  οι μαθητές και οι γονείς τους ανακάλυψαν τον αγώνα επιβίωσης των αλόγων, έμαθαν για τη μακραίωνη φιλία ανθρώπων και αλόγων και πως η αγάπη μας για τα ζώα επιστρέφει σε εμάς πολλαπλάσια. 

Μέσα λοιπόν από την εκδήλωση αυτή, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου και να αναγνωρίσουν την αξία της φιλαναγνωσίας.