Debate των υποψηφίων δημάρχων Ρόδου θα διεξαχθεί την Παρασκευή

Debate των υποψηφίων δημάρχων Ρόδου θα διεξαχθεί την Παρασκευή

Debate των υποψηφίων δημάρχων Ρόδου θα διεξαχθεί την Παρασκευή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 771 ΦΟΡΕΣ

Για θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και αειφορίας

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος διοργανώνει δημόσια συζήτηση – debate - με τους υποψήφιους δημάρχους Ρόδου πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και αειφορίας.

Οι υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις από πέντε εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, την Παρασκευή 3 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

Με επιστολή που στάλθηκε στις 17 Απριλίου προς τους πέντε υποψηφίους, ο Σύλλογος κάλεσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να συμμετάσχουν σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, προς όφελος της σφαιρικής και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών.
Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται, μερικές εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές 2019, να ενημερωθούν οι πολίτες για τις θέσεις των πέντε συνδυασμών και υποψηφίων δημάρχων πάνω στα σοβαρά τοπικά θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Όπως τονίζεται και στην επιστολή, η προστασία του περιβάλλοντος έχει μεγάλη σημασία και αξία για το νησί της Ρόδου.
“Εκτός από την εγγενή του αξία, το περιβάλλον έχει ιδιαίτερη σημασία και για την οικονομία του νησιού μας.

Ο τουριστικός και ο πρωτογενής τομέας, των οποίων τη σπουδαιότητα τονίζουν σε κάθε ευκαιρία, οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων, δεν μπορούν παρά να εδράζονται σε ένα φυσικό και δομημένο περιβάλλον που να προσφέρει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και να προσελκύει διαχρονικά καλής ποιότητας επισκέπτες στο νησί μας.

Η ποιότητα των υποδομών δημόσιου συμφέροντος, οι δράσεις πολιτισμού και η προστασία των φυσικών πόρων συνεισφέρουν πολλαπλασιαστικά στην κατεύθυνση αυτή.

Όλα τα παραπάνω μας ώθησαν να διοργανώσουμε αυτή τη δημόσια συζήτηση, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις θέσεις των δημοτικών συνδυασμών επί των κρίσιμων ζητημάτων”, αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Η συζήτηση θα αφορά σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, οργανωμένα σε πέντε θεματικές ενότητες:
Ενότητα 1η: Στερεά απόβλητα
Ενότητα 2η: Υγρά απόβλητα και υδάτινοι πόροι
Ενότητα 3η: Πολιτισμός και Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Ενότητα 4η: Μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης – Φυσικό και δομημένο περιβάλλον (ακτές, δημοτικά ακίνητα, προστατευόμενες περιοχές)
Ενότητα 5η: Βιώσιμη κινητικότητα, κυκλοφοριακό, χώροι στάθμευσης

Οι πολίτες δικαιούνται, πριν προσέλθουν στις κάλπες, να γνωρίζουν τις θέσεις των υποψήφιων δημάρχων για τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με την σημερινή, αλλά και τη μελλοντική ευημερία και αειφορία του νησιού.

Την ενδιαφέρουσα αυτή δημόσια συζήτηση μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, ζωντανά ή διά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο