Σήμερα το debate ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να διεξαχθεί το debate ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους της Ρόδου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στις 18:00.

Η συγκριμένη δημόσια συζήτηση, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου για θέματα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το περιβάλλον.   Πρόκειται ουσιαστικά για μια καλή ευκαιρία για τους πολίτες να ακούσουν τις απόψεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών, αφού μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει συμφωνία για διεξαγωγή άλλων τέτοιων debate, παρά τη σχετική πρόταση που κατατέθηκε.

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να έχει διάρκεια γύρω στις 2,5 ώρες και θα μεταδοθεί ζωντανά με live streaming από την ιστοσελίδα της «Ροδιακής»,  www.rodiaki.gr. Θα είναι χωρισμένη σε τρεις γύρους.

Ο πρώτος γύρος θα έχει πέντε θεματικές ενότητες, με κάθε δημοσιογράφο να ρωτάει έναν υποψήφιο σε κάθε ενότητα με κυλιόμενο τρόπο (με τη διαδικασία του «ρολογιού»). Συνολικά δηλαδή στον πρώτο γύρο θα υπάρξουν 25 ερωτήσεις και απαντήσεις, στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1η θεματική ενότητα: Στερεά Απόβλητα
2η θεματική ενότητα: Υγρά απόβλητα και υδάτινοι πόροι
3η θεματική ενότητα: Πολιτισμός και Μεσαιωνική Πόλη

4η θεματική ενότητα: Μοντέλο ανάπτυξης, φυσικό και δομημένο περιβάλλον, δημοτικά ακίνητα, ενεργειακό
5η θεματική ενότητα: Βιώσιμη κινητικότητα, κυκλοφοριακό, χώροι στάθμευσης
Χρόνος ερώτησης ένα λεπτό, χρόνος απάντησης δύο λεπτά.

Στον δεύτερο γύρο,  κάθε δημοσιογράφος θα απευθύνει μια ακόμη ελεύθερη ερώτηση σε έναν από τους υποψηφίους, έπειτα από κλήρωση, τις οποίες όμως θα αντλήσει και πάλι μετά από επιλογή του από τις προηγούμενες θεματικές ενότητες. Συνολικά δηλαδή θα υπάρξουν πέντε ερωτήσεις και ισάριθμες απαντήσεις. Χρόνος ερώτησης ένα λεπτό, χρόνος απάντησης δύο λεπτά.

Στον τρίτο και τελευταίο γύρο θα δοθεί ένα τρίλεπτο σε κάθε υποψήφιο δήμαρχο για να κάνει μια γενικότερη τοποθέτηση.

Οι πέντε εκπρόσωποι των ΜΜΕ που επελέγησαν να συμμετέχουν στο debate είναι οι εξής:
• Ρένα Βενιανάκη (Ρ/Σ ΕΡΑ Ρόδου)
• Μπάμπης Μαστροδημήτρης (εφημερίδα Ροδιακή)
• Μαρία Μπακαρή (Ρ/Σ Λυχνάρι)
• Ελευθερία Πελλού (Ρ/Σ Παλμός)
• Κώστας Σαμιωτάκης (Ρ/Σ Notos News)