Κάθειρξη 5 ετών σε ασφαλιστή για απάτη κατά συρροή

Κάθειρξη 5 ετών σε ασφαλιστή για απάτη κατά συρροή

Κάθειρξη 5 ετών σε ασφαλιστή για απάτη κατά συρροή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 930 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 48χρονο ασφαλιστή, ο οποίος κατηγορούνταν για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 20 κατοίκων της περιοχής μας στους οποίους φέρεται να προξένησε ζημία ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι επειδή επέστρεψε κάποια χρήματα ο κατηγορούμενος για τρεις περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορούνταν τον έκρινε αθώο, και ένοχο για όλες τις υπόλοιπες, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 5 ετών.

Σημειώνεται πως από πλευράς υπεράσπισης ζητήθηκε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ωστόσο ο ισχυρισμός απορρίφθηκε.

Πρωτόδικα για αυτή την υπόθεση, ο 48χρονος τον Μάρτιο του 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ εντός ενός μηνός.

Ο 48χρονος άσκησε έφεση η οποία και ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 12 Νοεμβρίου 2018, και έκτοτε συνεχιζόταν η ακροαματική διαδικασία με τις ενδιάμεσες διακοπές. Χθες, η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση του τελευταίου μάρτυρα υπεράσπισης, την πρόταση της εισαγγελέως, τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και φυσικά την απόφαση.

Στην πρότασή της, η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως πρωτοδίκως.

Υπενθυμίζεται πως ο 48χρονος κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από πελάτες προκειμένου να τα επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια ή ομόλογα με υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημία συνολικά περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Κατά την απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο 48χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως έχει καλύψει τα κεφάλαια αρκετών από τους παλαιούς πελάτες του, ενώ σε ότι αφορά τα χρήματα που πήρε από την εταιρεία αλλά και από άτομα με τα οποία συναλλάσσονταν, ήταν είδος δανείου.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Ασημάκης Ασημακόπουλος και Άρης Χαραλαμπάκης, ενώ ως πολιτική αγωγή οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Ιωάννης Χαρίτος, Κώστας Χαλκιάς, Θεόδωρος Μπακράτσας και Δημήτρης Γεωργάς.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας