Έντεκα χρόνια φυλάκιση σε Τούρκο δουλέμπορο

Έντεκα χρόνια φυλάκιση σε Τούρκο δουλέμπορο

Έντεκα χρόνια φυλάκιση σε Τούρκο δουλέμπορο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 352 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 35χρονος Τούρκος ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια να μεταφέρει 15 πρόσφυγες και μετανάστες στη Σύμη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Ειρήνης Φιλίππου, επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών και ενός μηνός (από την οποία θα εκτίσει τα 10 έτη) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 12.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση πρωτόδικα (από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) ο 35χρονος Τούρκος είχε καταδικαστεί σε ποινή 5 ετών κάθειρξης και 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για κάθε μεταφερόμενο καθώς και 6 μήνες φυλάκιση και 1500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την παράνομη είσοδο στη χώρα δηλαδή κατά συγχώνευση σε συνολική κάθειρξη 19 ετών και φυλάκιση 3 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 24.500 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η σύλληψη του 32χρονου Τούρκου είχε γίνει στις 4 Νοεμβρίου 2015 στην περιοχή Άγιος Γεώργιος της Σύμης όπου προσάραξε με το σκάφος με το οποίο και μετέφερε από τα τουρκικά παράλια ένα Σύριο και 14 Ιρακινούς.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο