Γιώργος Κυρίτσης: Ξέρουμε να δίνουμε μάχες

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε από την Κέφαλο, ο Γιώργος Κυρίτσης που έγινε δεκτός με ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις από τους πολίτες που τον στήριξαν, μαζικά και ως πλειοψηφικό ρεύμα, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής:

“Την Κυριακή οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν η Κως θα ξαναγυρίσει στο χθες των ανθρώπων που διέλυσαν το νησί και ήταν απόντες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ή θα προχωρήσει μπροστά.
Τα 4 προηγούμενα χρόνια δημιουργήσαμε έναν οικονομικά ισχυρό και αυτοδύναμο δήμο που αυτή τη στιγμή έχει ταμειακά διαθέσιμα 16,5 εκ. ευρώ.

Έτσι μπορούμε να κάνουμε έργα με δικούς μας πόρους, έτσι καταφέραμε και ανακατασκευάσαμε τα τρία σχολεία που είχαν καταστραφεί από το σεισμό.

Αυτή η δημοτική αρχή κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις πιο μεγάλες κρίσεις που έπληξαν, μεταπολεμικά, την Κω: το μεταναστευτικό και τον σεισμό.

Αποδείξαμε ότι έχουμε γνώση, θέληση, αποφασιστικότητα, σχέδιο. Όταν εμείς συγκρουστήκαμε με αυτούς που ήθελαν να κάνουν την Κω χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και να καταστρέψουν τον τουρισμό μας, κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια, κάποιοι άλλοι ήταν κρυμμένοι στα σπίτια τους και κάποιοι άλλοι ήταν η πέμπτη φάλαγγα.

Έχουμε ένα έργο που δεν μπορεί κανείς να μηδενίσει. Το σύνθημα “να φύγει ο Κυρίτσης” δεν είναι πρόγραμμα, δεν είναι πρόταση για το αύριο. Ιδιαίτερα όταν η Κως χρειάζεται συνεργασία και συνεννόηση.

Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι υπέρ της ενότητας και της σύνθεσης των απόψεων.
Γιατί είδαν στην προεκλογική περίοδο ποιοι προσήλθαν ενώπιον τους και μίλησαν για το πρόγραμμα τους, ποιοι συμμετείχαν στο διάλογο για το παρόν και το μέλλον της Κω και ποιοι διάλεξαν να κρύβονται στο σκοτάδι.

Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν αυστηρά για τα λάθη που έκανα. Τους ζητώ όμως να κρίνουν δίκαια και κυρίως να συγκρίνουν το έργο και το πρόγραμμά μας με το έργο της προηγούμενης περιόδου, αλλά και με το ανύπαρκτο πρόγραμμα της συμμαχίας των ανθρώπων του χθες.

Την Κυριακή δίνουμε τη μάχη για να φύγει μπροστά η Κως ενώ άλλοι δίνουν τη μάχη για να φύγει ο Κυρίτσης και να πάει πίσω η Κως.

Η Δύναμη Αλλαγής ξέρει να δίνει μάχες. Οι πολίτες της Κω έχουν υπερηφάνεια, είναι μαχητές.”